Harkimo kritisoi Östersundomin alueen kehittämisen johtamista – "Siellä piti olla 100 000 uutta asukasta"

Liike Nytin puheenjohtaja ja kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo kertoo, että Helsingin kaupungin kehitysongelmien vaikuttaneen Sipooseen.

– Östersundomin alue liitettiin Sipoosta Helsinkiin vuonna 2009, kun ( Jan) Vapaavuori ajoi hanketta tärkeänä ja kiireellisenä.

Helsingin pormestari, Vapaavuori, saa kritiikkiä Harkimolta. Helsingin suuret kehittämishankkeet ovat joko kaatuneet tai ne kestävät ikuisuuden, Harkimo arvioi.

Östersundomin alueen kehittämisongelmat ovat yksi esimerkki Helsingin suurten hankkeiden epäonnistumisista, kansanedustaja näkee.

– Siellä piti olla 100 000 uutta asukasta jo pari vuotta sitten. Mitään ei ole vieläkään tapahtunut.

Kun Harkimonkin tahdon vastaisesti Helsinki sai ison palan Sipoosta, sipoolaisliikemies odotti pääkaupungin toteuttavan Östersundomin alueen kehittämissuunnitelmansa. Tämän hankkeen nykytilanne on huono.

– Tämä ei hyödytä Sipoota eikä Helsinkiä.

Östersundomin alueen suhteen Sipoon kunnalla ei ole päätäntävaltaa, mutta omalla maalla on silti tehtävä parhaansa, Harkimo kannustaa.

– Sipoonkin on saatava nopeammin kaavoja esille.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut