Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lisää koronaviruksen pikatestausta – Terveystalo lupaa tuloksen kuuden tunnin sisällä

Terveystalo ottaa käyttöön covid-19-antigeenitestin koronaviruksen tunnistamiseen. Testi on osa tutkimuspakettia, joka kertoo nopeasti, onko oireiden syynä koronavirustauti vai jokin toinen hengitystieinfektio, kuten esimerkiksi influenssa tai streptokokki.

Koronapikatestiin pääsee etälääkärin vastaanoton kautta lähetteellä ja sen tulos varmistetaan pcr-tutkimuksella. Pikatestin tulos on katsottavissa Omaterveys-palvelusta kuuden tunnin sisällä näytteenotosta, kerrotaan tiedotteessa.

– Arcdian maripoc-pikatestit ovat olleet jo pitkään Terveystalossa käytössä influenssan ja muiden yleisten hengitystieinfektioiden diagnosoinnissa. Nyt tähän kokonaisuuteen on tuotu koronaviruksen antigeenin tunnistava tutkimus mukaan, jolloin samalla pikatestillä voimme yhtä aikaa tunnistaa useita hengitystieviruksia, jotka pelkällä koronaviruksen osoitustestillä jäisivät huomaamatta, kertoo Terveystalon laboratoriodiagnostiikasta vastaava johtaja Piia Aarnisalo tiedotteessa.

Koronapikatestaus käynnistyy viikolla 37 ja on ensimmäisenä tarjolla Terveystalon lääkärikeskuksissa seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki (Kamppi), Oulu ja Rovaniemi. Lisäksi pikatesti otetaan käyttöön mahdollisimman pian myös Espoossa, Jyväskylässä, Turussa, Vantaalla ja Seinäjoella. Ajantasainen tieto löytyy aina Terveystalon verkkosivuilta.

Potilaat ohjataan näytteenottoa varten Terveystalon testauspisteisiin joko Lääkäri Chat 24/7 -palvelun kautta tai Terveystalon hengitystieoireisten potilaiden hoitoon keskittyvien lääkärikeskusten vastaanotolta.