Kuuden motoristin joukko tarjosi kyydin Nikkilän koulukeskuksessa pahoinpidellylle oppilaalle – "Tarkoitus ei ole pelotella ketään vaan järjestää jotain kivaa"

Riku Saarikoski (vasemmalla), Rabbe Öhman, Jorma Lindros, Markku Tammiluoma, Rike Piipponen sekä Pauliina Maunula moottoripyörineen saattelivat koulussa pahoinpidellyksi joutuneen sipoolaisoppilaan kotimatkalle. Ulla Yliherne

Ulla Yliherne

Nikkilän koulukeskuksessa heti syyslukukauden alussa pahoinpidellyksi joutunut oppilas sai tavallista erikoisemman kyydin pois koulusta tänään perjantaina.

Häntä noutamaan saapui kuusi motoristia moottoripyörineen.

Kyydityksen alullepanijana toiminut Rabbe Öhman kertoo uutisen oppilaan pahoinpitelystä järkyttäneen niin, että hän halusi tehdä jotain oppilaan hyväksi.

– Olen itse entinen sipoolainen ja käynyt samaa koulua 70-luvulla. Paljon on koulu tästä muuttunut, hän toteaa.

Heti kolmantena koulupäivänä väkivallan uhriksi joutuneen oppilaan pahoinpitely kuvattiin videolle ja siitä tehtiin versio myös TikTok-sovellukseen.

Videolla näkyy kuinka pahoinpitelijä potkii maassa makaavaa uhriaan niskaan ja hakkaa häntä kaikin voimin nyrkillä päähän.

Tapaus ei ole ainut, sillä pahoinpitelyt ovat varjostaneet Nikkilän koulukeskuksen syyslukukautta myös muuten.

Torstaina 27. elokuuta koulukeskuksessa tapahtui kaksi uutta pahoinpitelyä. Ensimmäinen tapahtui koulukeskuksen läheisyydessä kun 14-vuotias pahoinpiteli toisen 14-vuotiaan lyömällä ja potkimalla.

Toinen pahoinpitely tapahtui noin tuntia myöhemmin koulukeskuksen pysäköintipaikalla kun 16-vuotias pahoinpiteli toisen 16-vuotiaan lyömällä tätä.

Moottoripyöräletkaan otti osaa myös chihuahua Otto Motoristi, joka on omistajansa mukaan moottoripyöräillyt kymmenen vuoden aikana noin 100 000 kilometriä. Ulla Yliherne

Moottoripyöräkerho Wide MC:tä edustava Öhman painottaa, ettei motoristien perjantaisella vierailulla ole tarkoitus pelotella ketään. Päinvastoin.

– Halusimme järjestää jotain kivaa ja erilaista. Tämä tehdään posin kautta, hän sanoo.

– Meille motoristeille kumppanuus, yhteisöllisyys ja toisten auttaminen ovat kaiken a ja o. Sen ajatuksen haluaisimme viedä myös koulumaailmaan, Helsingistä Sipooseen saapunut Markku Tammiluoma sanoo.

Hän on ollut mukana Motoristit koulukiusaamista vastaan ry:n toiminnassa viiden vuoden ajan.

Riku Saarikoski, Rabbe Öhman, Pauliina Maunula, Jorma Lindros, Markku Tammiluoma ja Rike Piipponen tarjosivat sipoolaisnuorelle kyydin koulusta pois moottoripyöräletkassa. Ulla Yliherne

Öhmanin mukaan Helsingin Heikinlahdessa majapaikkaansa pitävä Wide MC on niin sanottu ei-värillinen kerho. Se tarkoittaa sitä, että kerho on virallisesti sitoutumaton ja sen jäsenet osoittavat tämän kantamalla mustavalkoisia liivejä.

– Kerhomme täytti viime vuonna 20 vuotta. Jäseniä meillä on vajaat parikymmentä 40 ikävuodesta aina 80-vuotiaaseen saakka, Öhman kertoo.

Lue myös: Oppilaan pahoinpitely videoitiin nettiin ja uhkailu jatkuu Nikkilän Sydämessä

Lue myös: Poliisi selvittää kolmea alaikäisten pahoinpitelyä Nikkilässä – vain yksi etenee syyteharkintaan

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut