Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keväällä peruuntunut jätekeräys toteutuu nyt – Romulus ja Otto saapuvat tällä viikolla Sipooseen

Metalliromun keräysauto Romulus ja vaarallisen jätteen keräysauto Otto lähtevät jälleen kierroksilleen Itä-Uudellamaalla.

Keväällä koronaepidemian vuoksi peruttu keräys korvataan näin poikkeuksellisesti syyskeräyksellä.

Sipooseen keräysautot saapuvat 24., 25. ja 26. syyskuuta.

Ajoreitti pysähdyspaikkoineen on sama kuin kevään kierroksella olisi ollut.

Tarkemmat pysähdyspaikat ja aikataulut voi tarkistaa osoitteesta http://www.rosknroll.fi

– Olemme iloisia, että voimme nyt korvata keväällä peruuntuneen keräyksen. Tämä onkin hyvä hetki viimeistään tuoda kaikki varastojen siivoamisesta kertyneet romut ja tuoda vanhat grillit sekä maali-, liima- ja öljyjämät asianmukaiseen keräykseen, kannustaa palvelupäällikkö Tuija Klaus Rosk’n Rollin tiedotteessa.

Jäteyhtiön tiedotteen mukaan se keräsi kesän keräyskierroksella Itä-Uudellamaalla 5 2 00 kiloa vaarallisia jätteitä ja 43 000 kiloa metallia.

Vaarallista jätettä kerättiin suurin piirtein saman verran kuin edelliskesänä, mutta metallia kerättiin tänä kesänä jopa yli 12 000 kiloa edelliskesää enemmän.”

– Valitettavasti jotkut ekopisteet ovat tänäkin vuonna kuitenkin pursunneet ja roskaantuneet etenkin isosta metalliromusta, joka ei jätepisteen keräyssäiliöihin mahdu. Toivommekin, että alueen asukkaat nyt hyödyntävät lähelle tulevaa keräyspalvelua ja tuovat jätteet asianmukaiseen kierrätykseen, Klaus huomauttaa.

Keräykseen tuodut vaaralliset jätteet käsitellään vaarattomaksi korkealämpökäsittelyssä, jossa syntyvä energia otetaan talteen. Metallit puolestaan kierrätetään uusioraaka-aineeksi teollisuuden tarpeisiin.

Alueen kotitaloudet, myös vapaa-ajan asukkaat, saavat tuoda metalliromua ja vaarallisia jätteitä keräyksiin maksutta.

Kiertävät keräykset kustannetaan jätehuollon perusmaksuilla.