Nikkilään nousee Stefan Lindforsin taideteos – siipi näyttää tuulen suunnan ja valaisee pimeänä aikana

Stefan Lindfors paljastaa uusimman taideteoksensa ensi viikon tiistaina Nikkilän Jokilaaksossa. Päivi Tuovinen

Crista Lassfolk-Feodoroff

Sipoon kunta on ostanut julkisen taideteoksen taiteilija Stefan Lindforsilta.

Kunta tiedottaa julkistavansa teoksen ensi viikon tiistaina 22. syyskuuta. Teoksen nimi on Spiritus Lux ja sijoitetaan Jokilaaksoon, Uudensillantien kupeeseen.

Taiteilijan mukaan Spiritus Lux on teos, joka on matkustanut läpi ihmisen historian ja maailman.

– Yli vuorten, halki merten ja maiden, ja tämä purjehtiva vaunu on nyt pysähtynyt Suomeen ja Nikkilään. Spiritus Luxin siipi näyttää tuulen suunnan ja valaisee pimeänä aikana ympäristönsä samalla muistuttaen jatkuvasta elämästä, Lindfors kertoo kunnan tiedotteessa.

Kunnanjohtaja Mikael Grannas kuvailee teosta kertomalla tiedotteessa, että sen siipi pyörii tuulen suunnan mukaisesti ja se valaisee pimeällä ympäristöään toimien samalla Jokipuiston alueen maamerkkinä.

Kunnanjohtaja toivoo, että asukkaat ottavat taideteoksen omakseen ja että siitä tulee Nikkilään suosittu maamerkki ja kohtauspaikka.

– Toivon tämän Stefan Lindforsin Spiritus Lux -teoksen luovan Jokipuiston alueelle sekä Nikkilään sielun, Grannas lausuu tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut