Porvoossa kuullaan tarinoita ulkosaarilta Suursaaresta, Seiskarista, Lavansaaresta ja Tytärsaaresta – pääset mukaan myös Facebook-liven kautta

Joukko tytärsaarelaisia ja heidän kesävieraitaan on kokoontunut ottamaan vastaan Oiva-laivalla saapuvia 1930-luvun lopulla. Keskellä on Vilhelmiina Halli. Porvoon kirjastossa kirjailija Ulla-Maija Sievinen kertoo saarten asukkaiden elämästä. Jaakko Niemelän albumi

Tietokirjailija ja freelance-toimittaja Ulla-Maija Sievinen vierailee Porvoon pääkirjastossa keskiviikkona 23. syyskuuta kello 17.30. Vierailulla Sievinen kertoo viime vuonna ilmestyneestä kirjastaan Tarinoita ulkosaarilta - ihmisiä ja ilmiöitä Suursaaresta, Lavansaaresta, Seiskarista ja Tytärsaaresta.

Itäisen Suomenlahden ulkosaarelaiset joutuivat jättämään kotisaarensa lokakuussa 1939, vähän yli 80 vuotta sitten. Monet heistä tulivat Porvoon seuduille.

Esityksessä kuullaan tositarinoita Suursaaren, Seiskarin, Lavansaaren ja Tytärsaaren elämästä, arjesta ja juhlasta. Mukana on myös muistoja lopullisesta saarista lähdöstä. Luvassa on haikeiden muistojen lisäksi hauskoja ja koskettavia tarinoita ja runsaasti kuvia ulkosaarilta.

Tilaisuudessa selviää sekin, miten Suursaaren hyljekoirat toimivat turistioppaina baakelsipalkalla ja miksi apteekkareja tapettiin. Entä miten Einari sai viinat häihinsä? Mikä oli nuoren morsiamen Marian kohtalo? Millainen persoona oli Tytärsaaren taitavana leipojana tunnettu Elsa Kiiski?

Tapahtuma on suomenkielinen, maksuton ja syksyn ensimmäinen tietokirjallisuuteen perustuvassa Tiedon kujalla -sarjassa. Elämänmakuinen esitys kestää noin 45 minuuttia ja luennointia voi seurata livenä myös kirjaston Facebookissa https://www.facebook.com/porvoonkirjasto/live.

Turvavälien varmistamiseksi istumapaikkojen määrää paikan päällä on rajattu.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut