Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona ohjasi yhä enemmän eläkeikäisiä verkkoon ostoksille – autoilu, ruoat ja kodinsisustus kärjessä

Autoilu, ruoka ja juoma, sisustaminen. Siinä kärkipään valinnat, kun eläkeikäiset ryhtyvät verkko-ostoksille.

Kevään ja kesän aikana eläkeikäisten ostokset kasvoivat verkossa, ilmenee ostospalvelu Klarnan keräämästä datasta. Klarna tutki, miten koronapandemia vaikutti seniori-ikäisten verkko-ostotottumuksiin, kun yli 70-vuotiaita suositeltiin pysymään kotona.

Koronapandemia sai eläkeikäiset kääntymään yhä enemmän internetin puoleen tarveasioiden ostossa. Klarnan kyselytutkimuksen mukaan kuitenkin vain pieni osa heistä tuntee olonsa itsevarmaksi nettiostoksilla.

Helmikuusta elokuuhun eniten kasvaneita tuotekategorioita yli 65-vuotiaiden verkko-ostoksissa olivat tuotteet, jotka liittyivät autoiluun, ruokiin ja juomiin, kodinsisustukseen ja puutarhan hoitoon, koruihin ja asusteisiin, vapaa-aikaan, urheiluun ja harrastuksiin.

– Koronapandemia lisäsi selvästi eläkeikäisten kiinnostusta ostaa tarveasioita netistä, kuten ruoka- ja juomatuotteita. Lisäksi tilastoista voi päätellä, että liikkumisrajoitukset ovat lisänneet halua tehdä matkoja omalla autolla ja siihen on panostettu, kertoo tiedotteessa Klarnan Suomen markkinointijohtaja Jannica Nyman.

Nyman on tyytyväinen, että eläkeikäiset ovat ostaneet tarveasioiden lisäksi myös kodinsisustukseen ja harrastuksiin liittyviä tuotteita, sillä Klarnan kevään lopulla teetetyn tutkimuksen mukaan vain yksi kolmesta eläkeikäisestä tuntee olonsa varmaksi verkkokauppojen maailmassa.

Elintarvikkeiden poisto- ja jäännöseriä myyvä Fiksuruoka.fi on myös huomannut kasvua yli 65-vuotiaiden verkkoshoppaajien keskuudessa. Markkinointijohtaja Riku Poutasen mukaan ikäryhmän ostokset kaikista tilauksista kolminkertaistui viime vuoden samaan aikaan verrattuna.

Finlayson puolestaan kertoo tiedotteessa, että yrityksen verkkokaupan myynti kasvoi kevään aikana 747 prosenttia, ja yli 65-vuotiaiden ikäryhmässä tapahtui myös myynnin määrän nousua.