Sipoon oma kitarafestari tarjoaa ukulele-kurssin ja esittää viisi erilaista konserttia

Festivaali: Sipoon Äänet -kitarafestivaali toteutetaan korona-aikana intiimeinä kulttuurielämyksinä.

Sipoon Äänet-kitarafestivaalin järjestäjät kutsuvat mukaan nauttimaan kulttuurielämyksistä. Crista Lassfolk-Feodoroff

Crista Lassfolk-Feodoroff

Kymmenen vuotta on se aika, joka festivaaleilla menee paikkansa vakiinnuttamiseen. Näin ohjeisti eräs alan konkari Sipoon Äänet-kitarafestivaalin taiteellista johtajaa Petri Kumelaa. Hän luotsaa nyt jo neljännen kerran Nikkilässä järjestettävän konsertti- ja tapahtumasarjan. Vaikka korona-ajan eritysvaatimukset pakottavat aiempaa pienimuotoisempaan toteutukseen, on luvassa näyttävä kattaus konsertteja ja ukulele-kurssi.

– Ohjelmistossa on niin tulta ja tappuraa kuin balsamia haavoille tänä vaikeana aika. Olen hyvin iloinen, että järjestämme festivaalin koronasta huolimatta, Kumela sanoo.

Sipoon Äänet - Sibbo Toner on Sipoon kunnan, kulttuuritalo Lilla Villanin, Sipoon seurakuntien ja Porvoonseudun Musiikkiopiston yhteistyön tulos.

– Nyt jos koskaan, ihmiset tarvitsevat kulttuuria nostamaan raskaan arjen yläpuolelle. Elävä musiikki resonoi kehossa eikä sellaista elämystä saa tallenteista, Lilla Villanin toiminnanjohtaja Petri Pöyhönen kannustaa osallistumaan.

Molemmat miehet aikovat osallistua kaikkiin kuuteen tapahtumaan, jotka Sipoon Äänet järjestää 2.-4.10. Nikkilässä.

Kitarafestivaali alkaa perjantaina 2.10. kello 19 Artborgissa espanjalais-ranskalaisen intohimoiseen tyyliin soitetulla kitaramusiikilla.

– Avauskonsertissa saadaan korvakarkkia, kun suomalainen huippukitarismi tiivistyy lavalle Kekkonen-kvartetin ja huippusopraano Anu Komsin yhteisessä esityksessä, festivaalin tuottaja Pekka Suominen kehuu.

Vielä samana iltana kello 21.30 Lilla Villanissa on vuorossa poppihenkinen Duo Arctic Circle Ukulele, joka on hakenut omaleimaiseen musiikkiinsa vaikutteita maailmalta.

Lauantaina kello 10 halukkaat pääsevät opiskelemaan maksuttomalle ukulele-kurssille Lilla Villaniin.

– Aiempaa soittotaitoa ei tarvita, joten kaikki kiinnostuneet voivat osallistua. Aiempien vuosien kokemusten perusteella voimme luvata, että jokainen oppii soittamaan siellä yhden biisin, Kumela sanoo.

Lauantaina iltakuudelta on Lokakuun idylli-konsertin vuoro Sipoon kirkossa.

– Konsertti on todella kaunis ja tunnelmallinen. Rauhallinen nautinto,vaikka kirkko tulee soimaan komeasti, Kumela kertoo.

Sunnuntaina viimeinen festivaalipäivä alkaa kello 15 Topelius-salissa ja vuorossa on Harmo ja minä-tarinakonsertti. Lavalle nousee näyttelijälegenda Vesa Vierikko, jota Petri Kumela säestää kitarallaan. Tarina on Juan Ramón Jiménezin andalusialainen elegia, jota pidetään espanjalaisen Nobel-kirjailijan pääteoksena.

Festivaali päättyy ilmaiskonserttiin Artborgissa sunnuntaina iltakuudelta, jolloin lavalle nousevat musiikkiopiston nuoret kitaristit.

Lisätietoa: www.sipoonaanet.fi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut