Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jenkkifutari Anni Alanko on nyt paitsi tuore suomenmestari myös liigan vuoden pelaaja

Amerikkalainen jalkapallo: Vuoden pelaajan titteli yllätti sipoolaislähtöisen urheilijan, joka on loistanut useissa eri lajeissa.

Sipoolaislähtöinen Anni Alanko oli näkyvässä roolissa kun Helsinki Wolverines Ladies voitti hiljattain SM-kultaa amerikkalaisen jalkapallon naisten Vaahteraliigassa.

Pelin jälkeen Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto julkaisi naisten Vaahteraliigan kauden 2020 All Stars kentälliset ja parhaat pelaajat.

Alanko oli ottelu jälkeen yhtä hymyä, sillä hänet valittiin liigan vuoden pelaajaksi. Samalla Alanko nimettiin All Stars kentällisissä hyökkäyksen linjaan (LG) ja myös puolustuksen linjaan (DT).

– Olen todella otettu ja iloinen, että peliäni arvostetaan myös yksilötasolla. Parasta toki oli meidän mestaruus ja se lämmittää eniten. Hieno asia, että pääsimme viemään kauden läpi. Linjapelaajat harvemmin saavat vuoden pelaajan titteliä. Antaa taas kivasti lisää motivaatiota lajin pariin, Alanko sanoo.

– Vähän outo kausi, kun ei ehtinyt ihan pitkään valmistautua. Hävittiin runkosarjassa tamperelaisia vastaan, mutta meni finaali ihan kivasti. 2017 kauden jälkeen vain tuo yksi tappio, mieluummin runkosarjassa. Seitsemän pelin kausi oli kuitenkin ihan kohtuumäärä.

Hän pelaa mielellään molempiin suuntiin.

Olen todella otettu ja iloinen.

Anni Alanko

– Puolustuksessa saa ehkä enemmän tehdä omia ratkaisuja ja saa hyviä taklauksia. Hyökkäyksen linjassa taas pitää olla hereillä hyvin ja antaa hyökkääjille mahdollista tukea tehdä omia ratkaisuja pallon kanssa etenemiseen.

Vuonna 1999 syntynyt Alanko on pelannut jenkkifutista vasta kolme kautta. Tätä ennen tilillä on esimerkiksi pyöräilyn Suomen mestaruuksia nuorista.

– Hiihtoa, suunnistusta ja muita lajeja olen harrastanut. Märskyn lukiossa päätin jättää pyöräilyn ja treenasin kaikenlaista itselle mieluisaa. Opiskelijakaverit pelasivat jenkkifutista ja päätin kokeilla. Hyvin olen viihtynyt lajin parissa heti ensimmäisistä treeneistä lähtien ja mennyt koko ajan eteenpäin.

Alanko kertoo olevansa 181 senttimetriä pitkä.

– Pyöräilyyn aloin olla melko kookas, niin se jäi sitten. Kuntosalilla viihdyin kuitenkin paljon ja fysiikka on ollut aina vahva puoleni. Kai myös muiden kestävyyslajien harrastaminen on tuonut sitä monipuolisuutta fysiikkaan. Isälle kuitenkin kiitos, että on vienyt minua eri treeneihin, vaikka aina en ollut sitä mieltä.

Alanko pelasi tällä kaudella seurajoukkueessaan molempiin suuntiin.

– Ihan hyvin sain peliaikaa, kun olin hyökkäyksessä ja puolustuksessa. Maaotteluiden peruuntuminen vähensi pelejä, niin kausi on nyt paketissa. Nyt saattaa siirtyä kunnolla ylimenokauteen ja valmistautuminen tulevaa kautta varten voi kohta alkaa.

Hän sanoo, että jenkkifutiksen taktisuus ja fyysisyys viehättävät häntä suuresti.

– On ollut hyvä valinta tämä lajin vaihto. Naisten määrä liigassa ja otteluiden taso on minusta noussut. Tällä kaudella oli tiukkoja kamppailuja ja sai ihan tosissaan pelata.

Alanko opiskelee nyt Vaasassa Åbo Acdemin yliopistossa luokanopettajaksi.

– Olen aloittanut opiskelut Vaasassa ja ala tuntuu omalta. Nautin opiskelusta ja kerätä voimia seuraavaan kauteen.