Boxin hampurilaisbaarissa lauantaina käyneet ovat mahdollisesti altistuneet koronalle

Sipoon kunta pyytää Box Café & Grillissä lauantaina 19.9. käyneitä tarkkailemaan vointiaan tarkasti mahdollisen korona-altistumisen takia. Jouni Lampinen

Sipoon kunta pyytää Box Café & Grillissä lauantaina 19.9. käyneitä tarkkailemaan vointiaan tarkasti mahdollisen korona-altistumisen takia.

Henkilöllä, joka aterioi Sipoossa Box Café & Grillissä lauantaina noin kello 18.30-19, on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Lähikontaktissa altistuneet henkilöt on tavoitettu ja asetettu karanteeniin, mutta muitakin paikalla olleita henkilöitä on saattanut altistua koronavirustartunnalle.

Kyseisenä ajankohtana Box Café & Grillissä käyneitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan tarkasti kahden viikon ajan mahdollisesta altistumisesta. Jos oireita ilmenee, pyydetään sipoolaisia olemaan välittömästi yhteydessä suoraan Sipoon tartuntatautitiimiin puhelimitse numeroon 09 2353 6012. (Huom! Numero on vain oireita saaville sipoolaisille Box Café & Grillissä asioineille. Muissa koronavirustestitarpeissa tulee olla tavalliseen tapaan yhteydessä terveyskeskukseen puh. 09 2353 6001.)

Muiden kuntien asukkaiden tulee koronavirusoireiden ilmetessä ottaa yhteyttä oman asuinalueen terveyspalveluihin. Jos edes lieviä oireita ilmenee, tulee hakeutua koronavirustestiin välittömästi. Testitulosta tulee odottaa kotona ja välttää läheisiä kontakteja erityisesti iäkkäiden ja riskiryhmiin kuuluvien kanssa.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Kunta suosittelee myös lataamaan puhelimeen Koronavilkun ja käyttämään kasvomaskia tilanteissa, joissa turvavälejä ei pystytä varmuudella pitämään riittävinä. Koronavilkun voi ladata osoitteessa koronavilkku.fi.

Rauhallisen jakson jälkeen on Sipoossa ilmennyt yksittäisiä uusia laboratoriovarmennettuja koronavirustartuntoja, kunta tiedottaa. Suurin osa Sipoon 84 vahvistetusta tartunnasta on keväältä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut