Mietityttääkö sipoolainen päätöksenteko? Kuntalaisilta kerätään kysymyksiä poliitikoille avoimiin keskustelutilaisuuksiin

Sipoolaisilla on nyt mahdollisuus esittää kysymyksiään poliittisille päättäjille. arkisto

Crista Lassfolk-Feodoroff

Sipoon kirjastopalvelut kerää kuntalaisilta kysymyksiä poliittisille päättäjille. Kysymysten pohjalta kirjastopalvelut järjestää tammikuussa kolme keskustelutilaisuutta Nikkilän ja Söderkullan kirjastoissa.

Kaikille kiinnostuneille avoimien tilaisuuksien teemoina ovat aktiivinen kansalaisuus, demokratia ja sananvapaus.

Kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö Lea Kuusirati kertoo kirjaston lähettäneen ennakkotiedon tilaisuuksista nykyisille kunnanvaltuutetuille.

– Tarkoituksemme on saada mukaan myös sellaisten ryhmien edustajia, joilla ei ole valtuutettua, Kuusirati sanoo.

– Paljon riippuu nyt siitä, millaisia kysymyksiä kuntalaiset lähettävät. Ei ole poissuljettua, että mukaan kutsutaan myös virkamiehiä tai muiden käsiteltävään asiaan perehtyneiden tahojen edustajia.

Lea Kuusirati painottaa, että keskusteluillat eivät toimi poliittisena kampanjana kevään kuntavaalien alla, vaan tavoitteena on tarjota kuntalaisille avoin keskustelumahdollisuus.

– Yksi keskeisistä tehtävistämme on kirjastolain mukaisesti edistää yhteiskunnallista ja kulttuurista vuoropuhelua, Kuusirati sanoo.

Sipoolaiset voivat lähettää mieltään askarruttavia kysymyksiä 30. marraskuuta saakka osoitteeseen paakirjasto@sipoo.fi tai yksityisenä viestinä kirjaston Facebookin profiilissa Sipoon kirjasto & kulttuuri.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut