Boxin grillissä asioinut koronapositiivinen oli ulkopaikkakuntalainen

Henkilöllä, joka aterioi Sipoossa Box Café & Grillissä lauantaina 19.9., on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Henkilö ei ole sipoolainen. Jouni Lampinen

Ulla Yliherne

Sipoossa Box Café & Grillissä asioinut koronavirustartunnan saanut henkilö ei ollut sipoolainen. Sipoon sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko vahvistaa, että kyseessä oli ulkopaikkakuntalainen.

Sipoon kunta tiedotti viime perjantaina, että henkilöllä, joka aterioi Sipoossa Box Café & Grillissä lauantaina 19. syyskuuta noin kello 18.30–19, on myöhemmin todettu koronavirustartunta.

Tämän takia kunta pyysi samaan aikaan hampurilaisbaarissa asioineita tarkkailemaan vointiaan mahdollisen korona-altistumisen takia kahden viikon ajan. Tarkkailua kehotetaan siis yhä jatkamaan lauantaihin 3. lokakuuta saakka.

Hampurilaisbaarissa vierailleen koronapositiivisen kanssa lähikontaktissa olleet henkilöt on kunnan mukaan tavoitettu ja heidät on asetettu karanteeniin.

Sipoon sosiaali- ja terveystoimen johtajan mukaan myös karanteeniin asetetut henkilöt ovat ulkopaikkakuntalaisia.

– Grillillä asioineen sipoolaiset eivät ole ilmoittaneet saaneensa oireita eikä yhtään sipoolaista ole tapauksen takia asetettu karanteeniin, Leena Kokko kertoo.

Mikäli grillillä lauantaina 19. syyskuuta asioineilla sipoolaisilla ilmenee vielä oireita, heitä pyydetään olemaan välittömästi yhteydessä suoraan Sipoon tartuntatautitiimiin puhelimitse numeroon 09 2353 6012.

(Huom! Numero on vain oireita saaville sipoolaisille Box Café & Grillissä asioineille. Muissa koronavirustestitarpeissa tulee olla tavalliseen tapaan yhteydessä terveyskeskukseen puh. 09 2353 6001.)

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Lue lisää: Boxin hampurilaisbaarissa lauantaina käyneet ovat mahdollisesti altistuneet koronalle

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.