Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sarjakuristaja Michael Penttilä ei saanut valituslupaa murhatuomiostaan

Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä ei saanut korkeimmalta oikeudelta (KKO) valituslupaa murhatuomiostaan. Tämä tarkoittaa, että Helsingin hovioikeuden murhasta tuomitsema elinkautinen vankeusrangaistus pysyy voimassa.

Helsingin käräjä- ja hovioikeus olivat katsoneet, että Penttilä tappoi uhrinsa kuristamalla huhtikuussa 2018. Uhrin kotona tehty henkirikos oli oikeuksien mukaan tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla ja se oli myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Siksi tuomio tuli murhasta.

Sarjakuristaja Michael Penttilä tuomittiin elinkautiseen – Neljännen naisuhrinsa mies surmasi alppiharjulaisessa asunnossa käsin, nahkavyöllä ja sukkahousuilla

Hovioikeuden määräämän mielentilatutkimuksen mukaan Penttilä oli murhan tehdessään syyntakeinen.

Penttilä vaati valituksessaan, että hänen katsottaisiin syyllistyneen murhan sijasta tappoon ja että vankeusrangaistus olisi määräaikainen. Hän oli halunnut KKOn antavan ennakkopäätöksen erityisesti henkirikoksen näytön arvioinnista ja siitä, milloin teon katsotaan täyttävän murhan tunnusmerkit eli milloin tekotapaa voidaan pitää erityisen raakana ja julmana sekä milloin teko on kokonaisuutena arvioiden törkeä.

Sarjakuristaja Penttilä määrättiin mielentilatutkimukseen

Sarjakuristaja Michael Penttilän mielentilatutkimus valmistui

Elinkautisen tuonut oleva henkirikos oli Penttilän neljäs. Hän on tehnyt kaikki henkirikoksensa kuristamalla ja kaikissa uhrina on ollut lapsi tai nainen. Yksi urheista oli Penttilän oma äiti.

Tuorein rikos tapahtui Helsingin Alppiharjussa vuoden 2018 huhtikuussa.

Surma oli oikeuden mukaan tapahtunut käsin, nahkavyöllä ja sukkahousuilla, kun Penttilä oli saapunut naisen asunnolle ja tämä oli tunnistanut Penttilän julkisuudessakin olleeksi sarjakuristajaksi.

Hovioikeus katsoi, että useamman tekovälineen käyttäminen osoittaa Penttilässä sitkeää surmaamispyrkimystä. Nainen oli tilanteessa puolustuskyvytön. Teon jälkeen Pentillä heitti naisen puhelimen roskiin. Hän vietti asunnossa vielä muutaman vuorokauden ennen kuin poistui. Henkirikos paljastui, kun hajuhaittailmoituksen saanut huoltomies meni asuntoon. Hän huomasi naisen sängyn alla vasta toisella käyntikerralla.

Sarjakuristaja Michael Penttilälle elinkautinen – oikeus ei lähettänyt mielentilatutkimukseen

Puolustus: Penttilä toimi paniikissa ja tapahtumat etenivät "yllätyksellisesti"

Uhri tunnisti sarjakuristajan asunnollaan: "Murhaaja!" – Michael Penttilä tarttui naista kaksin käsin kaulasta

Poliisi: Michael Penttilä on myöntänyt henkirikoksen

Mediat: Sarjakuristajalla hyytävä diagnoosi – "Hoito saattaa jopa pahentaa tilannetta"

Murhasta epäilty sarjakuristaja Michael Penttilä vangittiin – poliisi etsii mahdollisia uusia uhreja pk-seudulta

Mediat: Sarjakuristajaa epäillään murhasta – 17-vuotiaaseen kohdistuneesta rikosepäilystä tuomio tämän kuun lopussa

Helsingin lähiössä kuohuu – onko henkirikoksesta epäilty mies sarjakuristaja?

Syyttäjä: Sarjakuristaja teki yksityiskohtaisen suunnitelman – puki "tappohanskat" käteen ja yritti naapurissa asuvan tytön kotiin

Sarjakuristaja joutuu jälleen oikeuden eteen uusimmista rikosepäilyistä – tästä raskaita rikoksia tehtaillutta miestä nyt syytetään

Sarjakuristajan vangitsemista jatkettiin – epäillään jälleen pelottavan rikoksen valmistelusta

Sarjakuristajan uusimpien rikosepäilyjen esitutkinta valmistuu lähiviikkoina – Hovioikeus piti vaarallisena ja määräsi vangittavaksi

Sarjakuristaja määrättiin vangittavaksi

Sarjakuristaja otettiin jälleen kiinni – Alibi: Yritti Myllypurossa naisen asuntoon