Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luottamukselliset tiedot lipsahtivat väärään paikkaan – lastenvalvonnan salassa pidettävät asiakastiedot hetkellisesti useiden nähtävillä

Sipoon kunnan lastenvalvojan rekisterissä olevia salassa pidettäviä asiakastietoja on tallentunut virheelliseen paikkaan.

Kunnan julkaiseman tiedotteen mukaan arkaluontoista tietoa tallentui teknisen virheen takia verkkoasemalle, jonne on hetkellisesti ollut pääsy monella kunnan työntekijälle.

– Verkkoasema on kuitenkin sellainen, että vain pienellä osalla kunnan työntekijöistä on aihetta käydä siellä suorittamassa teknisiä ylläpitotoimia, tiedotteessa kerrotaan.

– Normaalisti kyseiset tiedot tallennetaan lastenvalvojan käyttämään asiakastietojärjestelmään. Järjestelmään on käyttöoikeudet vain niillä työntekijöillä, joiden työtehtävät vaativat pääsyä tietoihin.

Kunta havaitsi tietoturvaloukkauksen viime viikolla tehdyn teknisen ylläpitotyön yhteydessä.

Havainnon jälkeen kunta ilmoitti tapauksesta tietosuojavaltuutetun toimistolle. Tietoturvaloukkauksesta ilmoitetaan postitse myös kaikille niille asiakkaalle, joiden henkilötietoihin tietoturvaloukkaus on voinut kohdistua. Kunnan mukaan asianosaisilta asiakkailta ei vaadita mitään toimia.

– Muistutamme henkilökuntaamme tietojen tallentamisesta sekä varmistamme myös muilla toimilla, että sama virhe ei pääse toistumaan, kunnasta vakuutetaan.