Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nousuhaave kävi toteen – sipoolaissiskokset Camilla ja Charlotta Höglund superpesikseen

Siskokset Camilla ja Charlotta Höglund ovat urheilulahjakkuuksia. He ovat lajivalintansa tehneet ja sipoolaisittain yllättävää on pesäpallon valinta päälajiksi.

Molemmat ovat pelanneet koko pesäpallouransa helsinkiläisessä Helsingin Roihun seurassa. Pari viikkoa sitten Roihuttaret pääsivät naisten superpesikseen.

– Olen unelmoinut Superpesikseen pääsystä jo pitkään. Joukkue on työskennellyt sen eteen pitkään ja tämän joukkueen kanssa halusin päästä tavoitteeseen. Olen todella onnellinen, Camilla Höglund sanoo.

Charlotta Höglund on vasta 15-vuotias ja pääsee pelaamaan tulevalla kaudella Superpesiksessä.

– Todella hienoa ja kaikki on sujunut tällä kaudella todella loistavasti. Pääsin pelaamaan etenijäjokerina edustusjoukkueessa. Muuten olen kyllä pelannut C- ja B-junioreiden superpesistä.

Nousu on suuri asia

Camilla Höglund pelasi kaikki ottelut ykköspesiksen peleissä ja kaksi karsintapeliä olivat hänen uran huippu. Hän on monipuolinen pelaaja, joka auttaa joukkuetta sekä sisällä että ulkona. Ulkona enimmäkseen linjapelaajana ja kolmantena lyöntivuorossa, eli kentälle meno tai kaverin siirto pesältä pesälle mielessä.

– Nousu on suuri asia koko meidän perheelle, tytöt sanovat.

Äiti Kaisa Höglund (o.s Tuusjärvi) toimi nousukaudella Roihuttarissa pelinjohtajana. Hänellä on takanaan mittava ura pesäpallon pääsarjassa. Nyt tyttäret seuraavat hänen jalanjälkiään, sillä äiti kuului aikoinaan Roihun superpesisjoukkueen vastuunkantajiin.

Camilla Höglund kertoo, että kyllä äitikin oli iloinen noususta.

– Hän on meidät tuonut sinne kentän laidalle ja kymmenvuotiaasta asti olen unelmoinut pääsarjassa pelaamisesta.

Roihu on esiintynyt SM-sarjassa pitkään, mutta edellisen kerran helsinkiläisseura oli superissa vuodet 2013 ja 2014. Paluu pääsarjaan kesti kauan.

Höglundin kolmen tytön perheessä urheilu on ollut aina läsnä. Vanhin siskoksista opiskelee Vaasassa, eikä enää pelaa pesäpalloa. IF Sibbo-Vargarnan yleisurheilussa ja hiihdossa siskokset viettivät monia vuosia. Salibandykentillä myös viilettänyt Charlotta päätti vasta viime keväänä, että keskittyy kokonaan pesäpallon pelaamiseen.

– Roihulla on hyvä junioritoiminta ja pääsen toki vielä pitkään pelaamaan myös junioreissa. Seura on sitoutunut joukkueiden kehittämiseen ja tyttöjen superpesiksessä taso on meillä hyvä. Tänä vuonna viides sija nuorissa oli meille ihan hyvä sijoitus, Charlotta Höglund sanoo.

Hän opiskelee yhdeksännellä luokalla Kungsvägens skolassa Nikkilässä ja tavoite on jatkaa sitten urheilulukioon.

Camilla Höglund opiskelee Arcadassa fysioterapeutiksi ja sanoo, että pääsarjapelit ja opiskelu sujuu varmasti hyvin.

– Olemme tähänkin asti pystyneet hoitamaan koulun ja pelaamisen, niin hyvin se menee jatkossakin.

– Minä tarvitsen kyytiä treeneihin, niin eiköhän äitikin jatka jollakin tavalla mukana seuran kuvioissa, Charlotta miettii.

Roihu pelaa kotiottelut Roihuvuoressa Itä-Helsingissä, mutta kenttä ei täytä Superpesiksen asettamia vaatimuksia.