Henry Olenius ajoi enduron SM-hopealle: "Monta kertaa se on ollut niin lähellä"

Sipoolainen Henry Olenius, 26, ajoi hopealle enduron SM-kisojen kakkosluokassa viikonloppuna Seinäjoella. Hopeamitali on sinnikkään yrityksen tulos. Olenius on yltänyt yli kymmenvuotisen kilpailu-uransa aikana SM-mitalisijoille sekä joukkuekilpailussa että nuorten SM-sarjassa, mutta ylsi nyt ensimmäisen kerran aikuisten sarjan kärkikolmikkoon.

– Monta kertaa se on ollut niin lähellä, mutta loukkaantumiset tai omat virheeni ovat sen vieneet, Olenius sanoo.

Helpolla menestys ei tullut nytkään. Kahden erikoiskokeen jälkeen hän sijoittui yleiskisan kolmanneksi ja oman luokkansa kakkoseksi.

– Kolmannen ek:n alussa oli ojasta silta hieman hajonnut. Pääsin siitä yli, mutta lankunpätkä, jossa oli naula, tarttui ketjun ohjuriin kiinni ja vauhti pysähtyi kuin seinään. Siinä menikin reilusti aikaa ja hävisin ek:lla kärkeen reilu puolitoista minuuttia, Olenius kertoo.

Lisäksi hänellä oli ongelmia kytkimen kanssa, mutta asia saatiin korjattua.

Seuraava tähtäin Oleniuksella on jo ensi vuoden kisoissa. Hän lähtee tavoittelemaan sekä SM-kultamitalia että mitalisijaa Päijänteen ympäriajossa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut