Nikkilän italialaisravintolassa tiistaina käyneet ovat mahdollisesti altistuneet koronalle

Nikkilän italialaisravintolan asiakkaalla on todettu koronavirustartunta. Kuvituskuva. Timo Mustalampi

Sipoo

Sipoon kunta pyytää Nikkilässä sijaitsevassa ravintola Sapori D'Italiassa (entinen Kolifej) tiistaina 29. syyskuuta käyneitä tarkkailemaan vointiaan tarkasti mahdollisen korona-altistumisen takia.

Henkilöllä, joka aterioi Sipoossa ravintola Sapori D'Italiassa (entinen Kolifej) tiistaina 29.9.2020 noin kello 11–11.40, on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Lähikontaktissa altistuneet henkilöt on tavoitettu ja asetettu karanteeniin, mutta muitakin paikalla olleita henkilöitä on saattanut altistua koronavirustartunnalle.

Kyseisenä ajankohtana Sapori D'Italiassa käyneitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan tarkasti kahden viikon ajan mahdollisesta altistumisesta.

Jos oireita ilmenee, pyydetään sipoolaisia olemaan välittömästi yhteydessä suoraan Sipoon tartuntatautitiimiin puhelimitse numeroon 09 2353 6012.

(Huom! Numero on vain oireita saaville sipoolaisille Sapori D'Italiassa asioineille.

Muissa koronavirustestitarpeissa tulee olla tavalliseen tapaan yhteydessä terveyskeskukseen puh. 09 2353 6001.)

Muiden kuntien asukkaiden tulee koronavirusoireiden ilmetessä ottaa yhteyttä oman asuinalueen terveyspalveluihin.

– Jos edes lieviä oireita ilmenee, tulee hakeutua koronavirustestiin välittömästi. Testitulosta tulee odottaa kotona ja välttää läheisiä kontakteja erityisesti iäkkäiden ja riskiryhmiin kuuluvien kanssa, kunnan tiedotteessa muistutetaan.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Kunta suosittelee myös lataamaan puhelimeen Koronavilkun ja käyttämään kasvomaskia tilanteissa, joissa turvavälejä ei pystytä varmuudella pitämään riittävinä. Koronavilkun voi ladata osoitteessa koronavilkku.fi.

Sipoossa oli torstaihin 1. lokakuuta mennessä todettu yhteensä 88 laboratoriotestein vahvistettua koronavirustartuntaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut