Juuri nyt: Maskisuositus laajenee Sipoossa lukioihin ja ammattioppilaitoksiin

Sipoon kunta suosittelee, että lukioissa ja ammattioppilaitoksissa käytetään kasvomaskeja viimeistään ensi maanantaista lähtien. Kuvituskuva. Tiina Mutila

Sipoon kunta laajentaa kasvomaskien käyttösuositusta koskemaan 2. asteen oppilaitoksia eli muun muassa lukioita ammattioppilaitoksia.

Opiskelijoiden ja henkilökunnan suositellaan käyttävän maskeja 2. asteen oppilaitoksissa viimeistään ensi maanantaista 5. lokakuuta alkaen.

Kunta toivoo opiskelijoiden ottavan maskisuosituksen vakavasti ja noudattavan sitä, ellei ole erityistä terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia.

– Suositusta noudattamalla saatamme toivottavasti säästyä esimerkiksi etäopetukseen siirtymiseltä, kunnanjohtaja Mikael Grannas huomauttaa kunnan tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan opiskelijoiden maskien hankinnasta ja niiden kustannuksista vastaavat lähtökohtaisesti opiskelijat ja heidän huoltajansa itse. Henkilökunnalleen kunta kustantaa ja järjestää työtehtävissä tarvittavat maskit käyttöön.

Sipoon kunta tarjoaa veloituksetta kasvomaskeja myös sellaisille kuntalaisille, jotka eivät vähävaraisuutensa vuoksi pysty hankkimaan maskeja.

Kunta on jo aikaisemmin suosittanut maskien käyttöä julkisissa sisätiloissa, yleisötilaisuuksissa ja väkijoukoissa. Tämä suositus on edelleen voimassa,

Julkisia sisätiloja ovat esimerkiksi kirjastot, kaupat, uimahallit, kirkot ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilat, konserttisalit ja museot.

Maskien jakelupaikat vähävaraisille Sipoossa ovat:

SipooInfo Nikkilä, Pohjoinen koulutie 2, ma–to klo 8–17 ja pe klo 8–14.

SipooInfo Söderkulla, Amiraalintie 2, ti–ke klo 9–12 ja 12.30–17

Seurakuntien kirkkoherranvirastot, Iso Kylätie 1, ma–pe klo 9-12

Söderkullan kirkko, Neiti Miilin tie 2, ke klo 9–12

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut