RKP:n uusimaalaiset kansanedustajat älähtivät ministeriön raidelinjauksesta: Loviisa ei saa jäädä ilman junayhteyttä

RKP:n Anders Adlercreutz (kuvassa)ja Veronica Kivi ovat huolissaan siitä, että Loviisa jää ilman raideyhteyttä. Johanna Erjonsalo

Uusimaalaiset RKP:n kansanedustajat Anders Adlercreutz ja Veronica Rehn-Kivi ovat pettyneitä liikenne – ja viestintäministeriön ilmoituksen, että itäistä raideyhteyttä jatketaan reittiä lentorata–Porvoo–Kouvola.

Vaihtoehtona oli itäisen rantaradan reitti, joka olisi kulkenut Porvoon ja Loviisan kautta Kotkaan ja edelleen Luumäkeen. Tämä ei nyt näytä toteuvan.

RKP:n edustakuntaryhmän puheenjohtaja Adlercreutzin mukaan tämä olisi merkinnyt alueen yritysten toimintaedellytysten huomattavaa parantumista.

– Junayhteys olisi edesauttanut työmatkaliikennettä ja edistänyt muuttoa alueelle, ja siten edistänyt ja vahvistanut koko alueen elinvoimaa ja infrastruktuuria. Yhteys olisi arvioiden mukaan voinut tuoda jopa 7,2 miljoonaa uutta junamatkalaista.

Rehn-Kivi painottaa hyvien yhteyksien tärkeyttä ilmaston näkökulmasta. Ennenkaikkea on pahoillaan loviisalaisten puolesta.

– Loviisa näyttäisi jäävän ilman junayhteyttä. Toimivat junayhteydet ovat avainasemassa hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä ja ympäristöystävällisten työ- ja vapaa-ajanmatkojen tarjoamisessa.

Itäinen rantarata olisi Rehn-Kiven mukaan yhdistänyt täysin uusia paikkakuntia rautatieverkkoon ja laajentanut työmatka-aluetta pääkaupunkiseudulle merkittävästi.

– On arvioitu, että koko radan varrella voitaisiin tehdä jopa miljoona työmatkaa vuodessa. Se olisi parantanut mahdollisuutta liikkua joustavasti niin itään kuin länteen rannikkoa pitkin, Rehn-Kivi sanoo.

Päinvastoin kuin kansanedustaja väittää, Loviisan alue ei olisi valitussa ratalinjauksessakaan jäämässä vaille junayhteyttä. Asemapaikka on suunniteltu alustavasti Koskenkylään, joka on Loviisaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut