"Meitä on pyöritetty ympäri ämpäri eri kouluissa" – Jokipuiston koulun oppilaat vaativat päättäjiltä päätöstä väistötila-arjelleen

Sivistys: Jokipuiston koulun oppilaat haluavat takaisin omaan rakennukseensa.

Jokipuiston koulun oppilaat nostavat peukut kohti taivasta vasta sitten, kun työmaa-aidat katoavat. Jouni Lampinen

Jouni Lampinen

Jokipuiston koulun oppilaat haluavat palata mahdollisimman nopeasti takaisin omaan koulurakennukseensa.

Lasten tahtotila ei jäänyt epäselväksi, kun joukko koulun oppilaita ojensi asiansa puolesta vetoomuksen Sipoon kunnan päättäjille maanantai-iltana.

Remontissa olevan Jokipuiston koulun oppilaiden Mira Fedorovin ja Angel Levamon johdolla lapset vetosivat, että väistötiloista on päästävä nopeasti omaan opinahjoon.

– Haluan takaisin Jokipuistoon, koska se on isompi ja hauskempi paikka kuin Wessman-talo, Levamo tähdensi.

Jokipuiston koulun oppilaat ovat joutuneet tottumaan väistötiloihin noin puolentoista vuoden ajan. Nyt osa koulun oppilaista on Wessman-talossa ja osa Juhlatalossa.

Fedorovin mielestä Wessman ei ole oppimisympäristönä Jokipuiston koulun tasoinen.

Tämä ei vetele!

Fedja Saatsi

– Wessman-talossa kuuluu koko ajan ääniä käytävältä ja siellä on vaikea keskittyä mihinkään. Wessman-talossa on ahdasta, Fedorov pohti.

Lapset ojensivat reilun 20 allekirjoitaman vetoomuksen Sipoon kunnan päättäjille, jotta paluu Jokipuiston kouluun toteutuisi mahdollisimman nopeasti.

Myös moni muu Jokipuiston koulun oppilas esitti mielipiteensä nykytilanteesta kunnan päättäjille.

Juhlatalo sai kritiikkiä koululaisten väistötilana.

– Olen viidennen luokan oppilas ja meidän luokka on erittäin pieni siihen nähden, että meillä on 38 oppilasta ja kaksi opettajaa, eräs oppilaista kirjoitti vetoomukseen.

Koulun oppilaat ovat joutuneet seilaamaan useamman rakennuksen välillä väistötila-aikanaan.

– En ole pitänyt siitä, että meitä on pyöritelty ympäri ja ämpäri eri kouluissa. Olen opiskellut jo Jokipuiston koulussa, Lukkarin koulussa, Wessman-talossa ja Leppätien koulussa. Tämä ei vetele! Ihmiset maksavat teille veroja ja teette niillä uuden ja liian ison koulun, kolmasluokkalainen Fedja Saatsi kritisoi Nikkilän Sydämen yhteyteen nousevaa uutta alakoulua.

Useat lapset kertoivat mielipiteensä päättäjille suoraan maanantai-iltana.

He saivat kuulla, että Jokipuiston koulun remontti etenee aikataulussaan ja oppilaat pääsevät takaisin syksyllä 2022 omaan koulurakennukseensa.

Lue myös: Jokipuiston koulun korjausta halutaan lykätä – kunta hakee miljoonasäästöjä

Lue myös: Tekninen johtaja: Puolen vuoden lykkäys ei tuo muutosta – Jokipuiston koulun korjaus valmistuu ajoissa

Päättäjät vastasivat koululaisille

Kaksi vuotta lisäodotusta

Osa Jokipuiston koulun oppilaista osallistui vetoomukseen, jotta lapset pääsisivät mahdollisimman nopeasti takaisin tuttuun koulurakennukseensa

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Heikki Vestman (kok.) kertoi olevansa erityisen iloinen siitä, että koululaiset olivat tällä tavoin halunneet vaikuttaa.

– Te tuotte teidän näkemyksiä ja ajatuksia esille. Tämä on se tapa, jolla Suomessa ja Sipoossa, pystyy saamaan omia ja tärkeitä asioita eteenpäin.

Jokipuiston koulun oppilaat pääsevät viimeistään kahden vuoden päästä syksyllä takaisin omaan kouluunsa, Vestman painotti.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaj Lindqvist arvioi, että korjausurakka valmistuu todennäköisesti tammi- tai helmikuussa 2022.

Koulun käyttöönotto kannattaa toteuttaa vasta syksyllä, päättäjät laskivat.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut