Sipoon koulut jatkavat ainakin toistaiseksi lähiopetuksessa – "etäopetukseen siirrytään vain jos se on turvallisuuden kannalta välttämätöntä"

Opiskelu: Sipoo laajensi maskisuositusta toisen asteen oppilaitoksiin. Suosituksen myötä kunta toivoo, että etäopetukseen siirtymiseltä voitaisiin välttyä.

Toisen asteen oppilaitoksiin annetun maskisuosituksen myötä kunta toivoo, että etäopetukseen siirtymiseltä voitaisiin välttyä. Kuvituskuva. Risto Aalto

Ulla Yliherne

Sipoon kunta on laajentanut maskisuositusta koskemaan toisen asteen oppilaitoksia eli lukioita sekä ammattioppilaitosta.

Kuluvan viikon maanantaista lähtien voimassa oleva maskisuositus koskee sekä opiskelijoita että oppilaitosten henkilökuntaa.

Kunta toivoo opiskelijoiden ottavan maskisuosituksen vakavasti ja noudattavan sitä, ellei ole erityistä terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia.

– Suositusta noudattamalla saatamme toivottavasti säästyä esimerkiksi etäopetukseen siirtymiseltä, kunnanjohtaja Mikael Grannas huomauttaa kunnan tiedotteessa.

Opiskelijoiden maskien hankinnasta ja niiden kustannuksista vastaavat lähtökohtaisesti opiskelijat ja heidän huoltajansa itse. Henkilökunnalleen kunta kustantaa ja järjestää työtehtävissä tarvittavat maskit käyttöön.

Sipoon kunta tarjoaa veloituksetta kasvomaskeja myös sellaisille kuntalaisille, jotka eivät vähävaraisuutensa vuoksi pysty hankkimaan maskeja.

Lukioiden opetus voidaan siirtää etäopetukseen hyvin nopeasti.

Tällä hetkellä Sipoossa opiskellaan sekä peruskouluissa että lukioissa lähiopetuksessa. Toisin on esimerkiksi Nurmijärvellä, jossa lukiot siirtyivät osittaiseen etäopetukseen kuluvan viikon tiistaina. Kasvaneiden koronavirustartuntojen takia Nurmijärven lukioissa vuorotellaan lähiopetuksessa ja etäopetuksessa olevia opetusryhmiä.

Sipoon sivistysjohtaja Jukka Pietinen kertoo Sipoon Sanomille, ettei Sipoossa olla vielä toistaiseksi harkittu Nurmijärven mallia.

–  Mikäli tilanne edellyttää, lukioiden opetus voidaan siirtää etäopetukseen hyvin nopeasti, sillä siirto voidaan tehdä rehtorin päätöksellä, Pietinen sanoo.

Pietisen mukaan oppilaiden siirtäminen etäopetukseen tulisi kysymykseen vain siinä tapauksessa, että oppilaiden turvallisuuden takaaminen edellyttäisi sitä.

– Perusopetuksen osalta siirtymistä etäopetukseen on rajoitettu säädöksissä. Toistaiseksi kunnanjohtaja tekee sivistysjohtajan esityksestä päätöksen etäopetukseen siirtymisestä. Jotta toimenpiteeseen ryhdytään, sen pitää perustua vain ja ainoastaan oppilaiden turvallisuuden takaamiseen, Pietinen perustelee.

Kunta on jo aikaisemmin suosittanut maskien käyttöä julkisissa sisätiloissa, yleisötilaisuuksissa ja väkijoukoissa. Tämä suositus on edelleen voimassa,

Julkisia sisätiloja ovat esimerkiksi kirjastot, kaupat, uimahallit, kirkot ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilat, konserttisalit ja museot.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut