Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suosittu poliisisarja saa jatkoa – Karppia kuvataan lähikuukausina myös Sipoossa

Televisio: Karpin 40-henkinen kuvausryhmä liikkuu seuraavat kaksi kuukautta Sipoossa, Siuntiossa ja Kaarinassa.

Musta urheiluauto pyyhältää entisen eläinsairaalan eteen.

Autosta astuu ulos rikoskomisario Sakari Nurmi, joka tulee tutkimaan rakennuksesta löytyneen naisen murhaa.

Tosiasiassa ollaan Kellokosken Ruukissa ravintola Patovahdin naapurissa.

Äänetöntä sähkö-Porschea ajaa näyttelijä Lauri Tilkanen. Auton moottorinääni lisätään myöhemmin kuviin.

Kellokoskella ei näy tosiasiassa jälkeäkään ruumiista.

– Kuvaamme sisäkohtauksen myöhemmin Tikkurilassa. Ruumista esittää silloin näyttelijä Sanna Stellan, Karppi-sarjan tuottaja Pauliina Ståhlberg Dionysos Filmistä kertoo.

Karpilla on faneja Etelä-Amerikassa ja Aasiassa.

Meneillään ovat suositun poliisisarjan kolmannen kauden kuvaukset. Tekeillä olevat kahdeksan jaksoa nähdään Ylen kanavilla vuoden kuluttua.

40-henkinen kuvausryhmä liikkuu seuraavat kaksi kuukautta Sipoossa, Siuntiossa ja Kaarinassa. Kellokoskelle palataan ilmakuvauksiin, kun puiden lehdet ovat lakastuneet.

Viime keskiviikkona kuvauksia tehtiin yömyöhään kahdessa paikassa.

– Kellokoskella kuvaamme viisi tuntia. Valmiiseen sarjaan päätyy täältä kolme minuuttia. Illalla menemme Viikin pelloille, josta löytyy toinen ruumis, Ståhlberg kertoo.

Ruukin kuvaus on sikäli merkittävä, että kyseessä ovat kolmannen kauden ensimmäiset minuutit.

Ne ratkaisevat, jatkaako katsoja Karpin parissa vai eikö.

Tuotantoryhmästä käytiin kuukausia sitten useita kertoja katsomassa paikkoja Ruukissa.

– Ohjaaja ja kuvaaja valitsivat paikan rosoisen kerroksellisuuden takia. Täältä löytyy erilaisia kuvakulmia ja uniikkia luonnetta, tuottaja kertoo.

Kolmannen kauden alussa työstään pakkolomautettu rikospoliisi Sofia Karppi ( Pihla Viitala) palaa takaisin osaksi murharyhmää.

Karppi ja Nurmi alkavat tulehtuneista väleistään huolimatta selvittää uransa karmeimman murhaajan aiheuttamaa rikosvyyhtiä.

– Kuvauksia varten tutustuimme poliisin murharyhmän työhön. Kuvauksissa on paikalla poliisi varmistamassa, että asiat tapahtuvat todentuntuisesti, näyttelijä Lauri Tilkanen sanoo.

Karppi-sarja nousi jo ykköskaudellaan suomalaisten rikossarjojen uuden ajan lippulaivaksi. Se on saanut kansainvälisen levityksen Netflixin kautta.

Sarjalla on faneja muun muassa Etelä-Amerikassa, Japanissa ja Koreassa, jossa katsojamäärä on miljoonaluokkaa.

Kellokosken Ruukissa on aiemminkin kuvattu tv-sarjoja ja musiikkivideoita. Nyrkki-sarjaa varten paikalle hankittiin panssarivaunuja. Sorjonen-poliisisarjassa nähtiin kohtaus lasipalatsin yläkerrasta.

– Lisää kyselyitä on tullut, Kellokosken Tehtaiden toimitusjohtaja Pepe Makkonen kertoo.

– Hyvät kokemukset ovat varmaankin menneet tuotantoyhtiöiltä eteenpäin. Uskoisin, että Ruukin ainutlaatuinen miljöö ja lyhyt matka isolta kirkolta auttavat asiaa.