Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Korona-aika vähensi rajusti työntekijöiden sairauslomia

Työntekijöiden sairauspoissaolot ovat yksityisten terveysyhtiöiden lääkärien mukaan vähentyneet korona-aikana, kertoo Helsingin Sanomat.

HS kysyi työntekijöiden sairauspoissaoloista Terveystalosta, Mehiläisestä, Pihlajalinnasta ja Aavasta. Niiden mukaan laskussa ovat olleet varsinkin tuki- ja liikuntaelinsairauksien sekä vammojen ja myös hengitystieinfektioiden vuoksi myönnettyjen poissaolojen määrät.

Terveystalon työterveyden ylilääkäri Unto Palonen kertoo HS:lle, että poissaolot ovat vähentyneet noin kymmenisen prosenttia viime vuodesta. Yhtiön vastuulla on noin 700 000 henkilön työterveyshuolto.

Esimerkiksi selkäsäryn tai masennuksen vuoksi on myönnetty vähemmän sairauslomapäiviä kuin viime vuonna.

Puolen miljoonan työntekijän työterveydestä huolehtivan Mehiläisen johtava työterveyslääkäri Annika Jallin mukaan poissaolot vähenivät selvästi maaliskuusta syyskuuhun. Maaliskuun kasvu johtui pääosin hengitystieinfektioista. Erityisesti esimiehen myöntämiä, työntekijän itse ilmoittamia sairauspoissaoloja oli tuolloin tavallista enemmän.

Lääkärikeskus Aavan työterveyshuollon ylilääkäri Timo Vänttinen sanoo, että etenkin epidemian alkuvaiheessa sairauspoissaolot vähenivät voimakkaasti. Aavan työterveys kattaa 100 000 työntekijää.

– Poissaolot vähenivät noin kolmanneksella, eikä se selity millään muulla kuin epidemialla, Vänttinen sanoo HS:lle.