Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoon Sanomien printtilehti tavoittaa nyt 10 000 lukijaa – Paperisten lehtien lukijamäärät laskevat hitaasti

Sipoon Sanomien printtilehti tavoittaa nyt 10 000 lukijaa.

Tieto käy ilmi tuoreesta Kansallisesta Mediatutkimuksesta, joka julkaistiin 13. lokakuuta 2020.

Kansallinen Mediatutkimus (KMT) on mediatalojen yhdessä tilaama tutkimuskokonaisuus. Tutkimuksen päätilaaja on MediaAuditFinland Oy ja toteuttaja Kantar TNS Oy.

KMT 2020 -tutkimuksen näytemäärä on 46 402 vastaajaa ja tutkimuksen kohderyhmä on nyt 15 vuotta täyttänyt suomen- ja ruotsinkielinen väestö.

KMT-lehtien lukijatiedot raportoidaan jatkossa vain kerran vuodessa aiempien kahden raportin sijaan.

Aiemmista vuosista poiketen Sipoon Sanomien osalta nyt julkistettiin ainoastaan painetun lehden lukijamäärä. Mukaan ei ole laskettu sähköisen näköislehden lukijoita.

Painettujen lehtien lukijamäärissä on aiempien vuosien tapaan lievää laskua. Suurimpien suomalaisten päivälehtien keskimääräinen lasku on 2,8 prosenttia. Näköislehden lukeminen paikkaa merkittävästi, mutta ei aivan täysimääräisesti paperilehden lukemisen vähenemistä.

Verkkolukijoiden määrä ja samalla lehtien niin sanottu kokonaistavoittavuus julkistetaan vasta kun uudella mittaustavalla on saatu kerättyä riittävä määrä tietoa.