Minä ja Suomenlahti | Särkeä ja lahnaa on alettu arvostaa uudelleen ympäristöystävällisinä ruokakaloina – "Vesistöjä hoidetaan syömällä"

Suomenlahti: Särkeä ja lahnaa lautaselleen valitsemalla voi vähentää vesistöjen rehevöitymistä. Uusien kalatrendien lisäksi ammattikalastamisessa on tapahtunut parissa vuosikymmenessä muitakin muutoksia, kuten esimerkiksi kalastusta haittaavien eläinkantojen runsastuminen merialueilla.

Etelä-Suomen Merikalastajain Liiton toiminnanjohtaja Teemu Tast on seurannut ammattikalastuksen kenttää vuosikymmenten ajan. Ajoittain kalatrendit uudistuvat, sillä viime aikoina särkikalat ovat Tastin mukaan palanneet kaupalliseen kalatalouteen.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Sipoon Sanomien sisällöt.

Tutustu 1 kk maksutta! Tilaa 2 kk 10 € + 1 kk maksutta

Digitilauksen sisältö

  • Sipoonsanomat.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi