Nuorten poikien vaarallinen leikki – kiipesivät luvatta kaupan katolle ostoskärryt mukanaan

Ostoskärryt keikkuivat K-Supermarket Basilikan katolla keskiviikkoaamuna. Nyt ne on palautettu takaisin oikeaan paikkaan ja oikealle omistajalle. Mikko Kontio

Ulla Yliherne

Nikkilässä sijaitsevaan K-Supermarket Basilikaan tavarakuormaa tuomassa ollut kuljettaja joutui todennäköisesti hieraisemaan silmiään kahdesti varhain keskiviikkoaamuna.

Kaupan katolla kiikkui ostoskärryt ylösalaisin ja niiden ympärillä pyöri kolme nuorta.

– Kuljettaja oli tuomassa kuormaa meille aamuyöllä kun hän huomasi, että katollemme oli kiivennyt luvatta kolme nuorta poikaa, kauppias Mikko Kontio kertoo.

Kuljettaja hälytti paikalle sekä vartijan että poliisin, mutta tekijät ehtivät luikkia pakoon ennen heidän tuloaan. Kontio kertoo luvattomien kiipeilijöiden tallentuneen kuitenkin kaupan valvontakameroihin, joiden tallenteet on nyt toimitettu poliisille poikien tuntomerkkien kera.

– Katolle vieviin huoltotikkaisiin on asennettu kiipeilyeste, mutta ilmeisesti nuoret ovat keksineet siitä huolimatta keinon kiertää sen. Nyt meidän täytyy miettiä uutta ratkaisuja, jolla estämme vastaavaa tapahtumasta enää, Kontio sanoo.

Kauppias julkaisi tapahtumasta kuvallisen päivityksen sosiaaliseen mediaan, jossa hän muistuttaa, ettei kaupan katto ole leikkipaikka.

– Katto on vaarallinen paikka. Jos sieltä putoaa, alla on pelkkää kovaa asfalttia.

Hän toivookin vanhempien keskustelevan jälkikasvunsa kanssa siitä, ettei kaupan katolle ole luvallista eikä turvallista kiivetä.

– Se on edelleen mysteeri, millä nuoret ovat saaneet vietyä ostoskärryt mukanaan. Eivätkä ne olleet edes meidän kärryt vaan viereisen S-marketin, Kontio toteaa.

Nyt kärryt on palautettu oikealle omistajalleen.

– Ehkä ihmisten ei tule ajateltua miten arvokkaita ostoskärryt itse asiassa ovat, kauppias huomauttaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut