Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoon saaristossa vietetty työpaikan tiimipäivä muuttui painajaiseksi – Mies kouri työkaveriaan sekä työnsi kätensä väkisin housuihin ja paidan alle

Rikos: Sipoon saaristossa vietetty virkistyspäivä toi miehelle tuomion pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Työpaikan timipäivä Sipoon saaristossa sai karun lopun kesäkuussa 2018. Virkistyspäivään osallistunut työntekijä oli lähennellyt naispuolista työkaveriaan ja käynyt tähän käsiksi naisen vastusteluista huolimatta.

Uhrin mukaan hänen miespuolinen työkaverinsa oli ollut jo alkuillasta melko päihtynyt. Vuonna 1982 syntynyt mies oli alkanut lähennellä naista kehumalla tämän rintoja sekä puhumalla rivoja.

Naisen mukaan tilanne oli kärjistynyt entisestään kun mies oli tullut istumaan naisen viereen sohvalle, jossa tämä oli alkanut kourimaan naista väkivaltaisesti.

Uhri kertoi oikeudessa miehen laittaneen kätensä naisen paidan alle sekä housuihin yrittäen päästä syvemmälle haarojen väliin. Naisen mukaan häntä oli sattunut ja hän oli saanut mustelmia muun muassa pakaroihinsa.

Lopulta nainen oli päässyt tilanteesta pois kun samalla työpaikalla työskennellyt toinen työkaveri oli tullut apuun.

Oikeudessa todistaneen työkaverin mukaan naisen mentyä nukkumaan mies oli alkanut riehua ja halusi painia kollegoidensa kanssa. Kun mies ei ollut suostunut rauhoittumaan, saareen oli hälytetty rannikkovartiosto, joka oli poistanut miehen paikalta.

Mies arveli naisen halunneen suojella mainettaan, koska oli naimisissa.

Syytetty näki tapahtumien kulun toisella tavoin. Miehen mukaan nainen oli ollut myötämielinen hänen alkuillan lähentelyille. Mies myös kiisti kovakouraisuutensa.

Mies arveli naisen halunneen suojella mainettaan, koska oli naimisissa, ja tehneet siksi miehestä rikosilmoituksen.

Tapausta vuoden 2019 elokuussa käsitellyt Itä-Uudenmaan käräjäoikeus piti lopulta naisen sekä todistajana olleen työkaverin kertomusta uskottovampana.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen 70 päivän ehdolliseen vankeuteen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Lisäksi miehelle tulee maksettavaksi oikeudenkäyntikuluja.

Miehen mielestä tuomio oli liian kova ja hän katsoi syyllistyneensä korkeintaan seksuaaliseen ahdisteluun. Hän myös vetosi alempaan tuomioon sen takia, että tapahtuman jälkeen hän oli saanut potkut työpaikaltaan.

Mies valittikin käräjäoikeuden tuomiosta Helsingin hovioikeuteen.

Hovioikeus kuitenkin katsoi nyt lokakuussa antamassaan päätöksessään, ettei syytä ollut muuttaa miehen aikaisemmin saamaa tuomiota. Näin ollen käräjäoikeuden tuomio jää voimaan.