Sipoon Moottorikerho nappasi kuluneella kaudella yhdeksän SM-mitalia

Sipoon Moottorikerhon Kimi Koskinen, 17, juhli ensimmäistä motocrossin MX2-mestaruuttaan. SM-kultaa ajanut Koskinen piti kokeneemmat kuljettajat tiukassa MX2-luokan mestaruustaistossa takana. Hän saapui sarjajohtajana Imatralle kahteen viimeiseen erään ja ajoi osakilpailussa kolmanneksi ottaen uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden.

– Ensimmäinen Suomen mestaruus tuntuu todella hyvältä. Olen aiemmin voittanut junnuluokissa ja MX-liigassa, mutta ensimmäinen isompi mestaruus on huikea. Kymmenen erää pääsi ajamaan tällä kaudella ja tiuhaan tahtiin oli kesällä kisoja. Minä henkilökohtaisesti pidin siitä, että ajettiin tiuhaan.

Loukkaantumisensa jäljiltä vain kaksi viimeistä osakilpailua ajanut Sipoon Moottorikerhon Emil Weckman oli kauden viimeisessä lähdössä kolmas ja Koskinen juuri riittävällä sijalla mestaruuden kannalta neljäs.

– Ajettiin siinä seurakaverin kanssa peräkkäin, hyvä kun Weckman pääsi ajamaan. Tein fiksun vedon ajamisessa, eikä paljon paremmin olisi voinut mennä mestaruutta ajatellen. Minulla oli toki mahdollisuus voittaa ensimmäinen erä, mutten ollut hereillä tilanteen kanssa. Se olisi helpottanut toista erääni.

Koskinen ei lähtenyt kauden päätöserään varmistelemaan, mutta omien sanojensa mukaan vähän siihen se lopulta meni.

– Pääsin pitämään johdon kauden viimeisessä kisassa. Kulta ei tullut helpolla, sillä koko kauden sai joka metrillä olla tarkkana. Ajo sujui hyvin ja tekniikka sekä tiimi toimi loistavasti.

– Vielä ajellaan harjoittelumielessä tulevaa kautta varten. Jatkan MX2-luokassa ja SM-sarjan ajan kokonaan ja EM-sarjassa ehkä muutaman osakilpailun. EM-sarjaa olisi tarkoitus ajaa, mutta kalenteri julkaistaan vasta talvella. Sponsoreita ja tukijoita tarvitaan nyt enemmän, mutta isommista kisoista kokemusta tulee aina lisää.

Suomen mestari viihtyy Sipoon radalla ja seura on Suomen parhaita.

– Sipoon radan osaan kyllä ulkoa, sen verran olen siellä ajellut, Koskinen naurahtaa.

Enduro E2-luokan SM-hopealle ajanut Henry Olenius oli tyytyväinen mitaliin. Beta 250 kaksitahtinen ajokki on ollut sipoolaisen mielestä luotettava.

– Talvella ajettiin Lahdessa normaali talven kisa ja syksyllä oli sitten kaksi kisaa. Kolme lähtöä kaikkiaan, joten aika lyhyt kausi. Jostakin syystä enduron lajiryhmä ei lähtenyt rakentamaan kalenteriin yhtään enempää kisoja. Hyvä, että päästiin ajamaan, Olenius miettii.

Hänen sijoitukset olivat toinen ja kahdesti neljäs.

– Viimeisessä kisassa oli huonoa tuuria, kun silta oli hajonnut ja irronnut lauta meni ketjun ohjurin väliin ja siinä meni aikaa. Huonoa säkää, mutta ensimmäinen SM-mitali yleisistä luokista on hyvä saavutus. Aiempina vuosina on ollut huonoa onnea. Viime vuonna olin neljäs.

Olenius aikoo jatkaa ensi vuonna samassa sarjassa.

– Vähän on auki vielä suunnitelmat. Toivottavasti Sipoossa järjestettäisiin SM-enduron kilpailu, niin pääsisi kotimaisemissa kisaamaan, Olenius sanoo.

Voitokas kausi

Sipoon Moottorikerhon mitalistit kaudella 2020

Motocross: SM-kultaa MX2 Kimi Koskinen, MXJ Suomen Cup Mestari, SM-hopea MX125 Nico Stenberg, MXV45 Suomen Cup Mestari Alexander Wiik,

SM-joukkue pronssia Koskinen, Wiik, Weckman, SM-hopea MX125 Nico Stenberg, SM-hopea MXH Albert Mansner, SM-hopea MXC kerhojoukkue Eero Peippo, Arttu Shalstén, Topias Reinikainen, SM-hopea MXSV (sivuvaunu) Johan Grönqvist.

Enduro: SM-hopea E2 Henry Olenius.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut