Oliver Martin saavutti MM-pronssia

Sipoolaiset kuljettajat olivat hyvässä vedossa G15-luokan MM-kisoissa Ruotsissa.

Sebastian Åström

Sipoolaiset Oliver Martin ja Arthur Sundbäck pärjäsivät erinomaisesti Suomen ainoina osallistujina GT15-rataveneluokan MM-kisoissa (26.-27.7.) Ruotsin Östhammarissa.

Martin sijoittui kansainvälisen junioriluokan mittelössä pronssille. Sundbäck sijoittui kuudenneksi.

Osallistujia oli yhteensä 16 seitsemästä eri maasta.

Oliver Martinin kisat alkoivat hienosti hänen ollessa aika-ajoissa neljäs. Kaksi ensimmäistä erää päättyivät hänen osaltaan kolmanteen sijaan.

Kolmannessa erässä hän ajoi yhden kääntöpoijun väärältä puolelta ja sai siitä kierrosrangaistuksen. Näin ollen hän putosi tuloslistan häntäpäähän.

Viimeinen erä oli kuitenkin loistavaa ajoa, vaikka hän lähtikin laiturista loppupäästä. Hän oli lopputuloksissa neljäs, mutta jälkikatsastuksessa todettiin voittajan, latvialaisen Nils Slakteriksen moottori laittomaksi. Slakteris hylättiin ja näin ollen Oliver Martin nousi MM-pronssille.

Arthur Sundbäck taisteli tiensä vaikeuksien kautta hyville sijoille.

Eräsijoituksillaan (7:s, 5:s, 5:s) hän ylsi lopulta MM-kuutoseksi. Tämä on Sundbäckin paras sijoitus MM-kisoissa tähän asti.

Ruotsalainen Hilmer Wiberg voitti MM-kultaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut