Söderkulla skolan entinen rakennus remonttiin – Nuorisotila Pleissi ja Sipoon opisto muuttavat tiloihin ensi vuonna

Söderkulla skola toimi Punahilkaksi kutsutussa rakennuksessa vielä viime lukukaudella. Tilat ovat olleet tyhjillään kesästä saakka, mutta saavat uutta käyttöä ensi vuoden alussa. Sipoon kunta

Nuorisotila Pleissillä on ensi vuonna edessään muutto. Nykyisin Söderkullassa Terveystiellä toimiva nuorisotila muuttaa ensi vuoden alussa uusiin tiloihin Söderkullan koulukeskukseen osoitteeseen Opintie 6B.

Sipoon kunnan tiedotteen mukaan Pleissin uusi toimitila tulee olemaan punainen puurakennus, joka tunnetaan tuttavallisemmin nimellä Punahilkka.

Nuorisotilan lisäksi samaan rakennukseen muuttaa myös Sipoon opiston toimintoja.

– Pleissin tämänhetkiset tilat vaatisivat lähivuosina laajaa kunnostusta. Nykyiset tilat ovat epäkäytännölliset nuorisotoimintaan, eivätkä täytä esteettömyysvaatimuksia, nuorisopalvelupäällikkö Mia Liljeberg kertoo kunnan tiedotteessa.

Punahilkka on ollut tyhjillään kesästä saakka, Söderkulla skolan muutettua tiloista laajennettuun Sipoonlahden kouluun.

Punahilkassa on parhaillaan käynnissä pintaremontti, jonka toteuttaa kunnan Toimitilat-yksikkö.

– Lähtökohtana on muuttaa vanha koulumaailma vapaa-aikaansa viettäviä nuoria ja opiston käyttäjiä miellyttäväksi. Myös tilojen uusi kalustus mietitään toimintaan sopivaksi. Kalusteet pyritään lähtökohtaisesti hankkimaan kunnan sisäisen kalustekierron kautta ekologisista syistä. Tekstiilipintaiset kalusteet uusitaan muutossa kokonaan, kunnan tiedotteessa kerrotaan.

Uusiin tiloihin kuuluu myös piha-alue, jossa on pelikenttiä, leikkivälineitä ja oleskelutilaa. Opintien parkkipaikalla on auto- ja mopopaikkoja sekä pihassa pyöräpaikkoja. Rakennus on esteetön.

Sipoon opiston suunnitteluopettaja Pirjo Pentin mukaan uudet kunnostetut tilat tulevat opistolle tarpeeseen.

– Uusissa tiloissa on mahdollista järjestää opiston liikunnan päivätoimintaa, Pentti sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa tuleva muutto ei vaikuta Sipoon opiston toimintoihin alueen kouluilla ja muissa toimipisteissä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut