Perinteinen joulunavaus peruuntuu –  korvataan tänä vuonna virtuaalisesti

Tapahtumat: Nikkilän kadut täyttänyt perinteinen tapahtuma peruuntuu tältä vuodelta.

Joulunavajaiset ovat keränneet perinteisesti satoja ihmisiä Nikkilän keskustaan. Tänä vuonna tapahtuma jää koronan takia välistä. Tämä kuva on vuoden 2014 tapahtumasta. Riitta Ketola

Ulla Yliherne

Sipoon perinteinen joulunavaustapahtuma peruuntuu tältä vuodelta. Kunnan järjestämä tapahtuma on kerännyt vuosittain useita satoja ihmisiä Nikkilän keskustaan.

– Seurasimme tilannetta ja pohdimme pitkään, olisi fyysinen tapahtuma ollut mahdollista järjestää. Emme kuitenkaan halua ottaa pienintäkään riskiä koronan leviämisen suhteen, joten valitettavasti perinteinen joulunavaus jää tänä vuonna välistä, kunnan yrityskoordinaattori Henna Piilo kertoo.

Piilo sanoo ymmärtävänsä, että tapahtuman peruuntuminen on monelle sipoolaiselle pettymys.

– Uskon, että kuntalaiset olisivat kaivanneet hyvänmielen tapahtumaa tällaisena vuonna. Tilanne on todella kurja, mutta peruuttamispäätös ainoa oikea ratkaisu, Piilo toteaa.

Täysin ilman joulutapahtumaa Sipoossa ei kuitenkaan jäädä. Yrityskoordinaattori kertoo, että kunta työstää parhaillaan korvaava tapahtumaa, joka toteutetaan virtuaalisesti.

– Suunnitteilla on pienimuotoinen verkkotapahtuma joulukuun alussa, hän paljastaa.

Tilanne on todella kurja, mutta peruuttamispäätös ainoa oikea ratkaisu.

Sen tarkemmin Piilo ei vielä halua verkkotapahtumasta kertoa, sillä sen yksityiskohdat ovat vielä työn alla.

– Verkkotapahtuma tullaan toteuttamaan iltapäivätapahtumana sellaiseen hetkeen, että se sopii vaikka etätyöläisten kahvitauoksi.

Vaikka fyysinen joulukadunavajaiset peruuntuvat, jouluvalot syttyvät kuitenkin normaalisti valaisemaan Nikkilän keskustaa.

– Nythän sitä valoa tarvitaan varmasti enemmän kuin koskaan, Piilo toteaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut