Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoon uudessa hyvinvointikeskuksessa kannustetaan pysähtymään itsensä äärelle: "Nyt on otollinen aika tehdä inventaario elämässään"

Hyvinvointi: Sipoon uudessa hyvinvointikeskuksessa tiedostetaan poikkeusajan vaikutukset mieleen ja kehoon syksyn pimetessä. Ensialkuun jokaisen pitäisi kysyä itseltään, miten minä voin?

Toimintakeskus Risteyksen entiset tilat Nikkilän keskustassa ovat kokeneet muodonmuutoksen. Nyt tulijaa tervehtii aromaattisten öljyjen vieno tuoksu ja seesteinen tunnelma. Suuri tila on jaettu neljään hierontahuoneeseen ja saliin, jossa järjestetään ryhmäliikuntaa, pääasiassa joogaa.

Yritys on Sipoon hieronta ja hyvinvointi, jota pyörittävät Jenni Savolaisen johdolla Jenna Liikanen, Kati Mäkelä, Greta Törmänen, Anna Kinnunen, Eerika Mielityinen ja Tinja de la Chapelle.

– Meille voi tulla hakemaan parempaa oloa, suorittamista ei tarvita. Tarkoitus on etsiä jokaiselle asiakkaalle sopivin tapa voida paremmin ja edetä sitä kohti pienin askelin, yrittäjät kertovat.

– Hyvinvointiinsa panostaminen voi olla aktiivista, mutta myös passiivista. Jo yksi hoito voi olla tarvittava sysäys siihen, että alkaa kiinnittää enemmän huomiota vointiinsa.

Yrittäjät ohjaavat asiakkaita toistensa palveluiden pariin. Jos menee vaikka hierontaan, joita niitäkin on tarjolla viittä erilaista, voi samalla pyytää suosituksia siihen, miten kannattaisi edetä.

Tarjolla on hoitojen ja liikunnan lisäksi henkilökohtaista valmennusta, jossa käydään läpi kaikki hyvinvointiin vaikuttavat asiat ravinnosta lepoon, liikuntaan ja palautumiseen.

– Ensimmäinen askel on pysähtyä itsensä äärelle ja kysyä, mitä minulle kuuluu? yrittäjät kannustavat.

Työnsä puolesta he tietävät, että yhä useamman kohdalla vastaus ei nyt ole paras mahdollinen. Korona-ajan jatkuminen ja syksyn pimeneminen, lomautukset, eristykset ja monet muut vaikeudet koettelevat tavalla, joka on kaikille uusi.

– Eräskin hierontaan tullut asiakas kertoi, ettei kukaan ole koskenut häneen sitten maaliskuun. Koko aikana hän on käynyt muutaman kerran kaupassa, siinä kaikki.

Toisessa ääripäässä ovat ihmiset, jotka paahtavat täysillä, koska mieli on selviytymistilassa. Heidän kohdallaan kehon viestit eivät pääse läpi, koska ne sivuutetaan. Ja kun olisi palautumisen paikka, aika menee usein sosiaalisessa mediassa, jolla paikataan aitoja kohtaamisia.

– Kun asiakkailta kysyy, mitä he tekevät viimeiset kaksi tuntia ennen nukkumaanmenoa, melkein kaikki vastaavat viettävänsä aikaa somessa. Se on kuormittava stimulantti silloin, kun pitäisi rauhoittua.

Yrittäjät toivovat ihmisten olevan itselleen lempeitä ja armeliaita, mutta samalla oman arvonsa ymmärtäen.

– Nyt on otollinen aika tehdä inventaario elämässään ja miettiä, mitä tarvitsee ja mistä voisi olla hyvä luopua.