Divarijoukkueet ottavat yhteen koronakaranteenin jälkeen – ÅIF pääsi harjoittelemaan kolmesti ennen peliä

Salibandyn miesten Divarin peleissä oli sipoolaisen Ådalens IF:n kohdalla kahden pelin paussi. Yksi ÅIF:n miesten edustusjoukkueen pelaajista sairastui koronavirukseen ja koko joukkue asetettiin karanteeniin. Koronalle altistuneet pelaajat kaikki testattiin ja joukkueesta ei löytynyt muita korona positiivisia pelaajia.

ÅIF:n edustusjoukkue on nyt palannut harjoituksiin. Joukkue valmistautuu viikonlopun kahteen peliin. Lauantaina kello 18.30 kotona Söderkullan hallissa vastaan asettuu Kirkkonummen Rangers.

Rangersilla on vastaavia ongelmia ja kahdella pelaajalla todettiin koronavirus-tartunta. Näiden tartuntojen johdosta Rangersin miesten Divari-joukkue oli karanteenissa 20. lokakuuta asti.

Sipoossa vastakkain ovat siis pakolliselta tauolta palanneet joukkueet. Joukkueet joutuvat pähkäilemään miten joukkueen kanssa tehtävät reissut ja kokoontumiset tehdään jatkossa turvallisesti.

ÅIF:n Joukkueenjohtaja Stig Söderholm on helpottunut, että tilanne Sipoossa on normalisoitunut.

– Kolme treeniä ehtii joukkue harjoitella ja olla yhdessä ennen peliä. Kummallakaan lauantain joukkueella ei ole tässä välillä ollut peliä.

Kaikki on nyt testattu.

Stig Söderholm

Söderholm sanoo, että sitä ei yhtään tiedä voiko sama tilanne uusiutua.

– Onneksi tartuntaa ei nyt tullut kellekään muulle. Jos on oireeton ja ei yhtään mitään sairauteen viittaavaa, niin vaikea siinä on tietää olevansa positiivinen. Kaikki on nyt testattu ja pelaamaan pääsee koko ryhmä.

ÅIF:n joukkue on valmis viikonlopun peleihin.

– Päästiin vähän onneksi valmistautumaan ja koko rosteri on käytössä. Harvinaista, että kaikki pelaajat ovat ruodussa. Salibandyliitto on ohjeistanut ja tehdään kaikki asiat, niin kuin on annettu ohjeet. Toivotaan nyt ei tulisi yhtään vastaavaa, Söderholm sanoo.

Sipoossa ei tulla hallille, jos on edes nuhan poikastakaan.

– Pidetään tarkka seula ja jäädään heti kotiin jos vähänkään tuntuu olo heikolta.

Kaksi peliä ÅIF joutui perumaan ja Hawksia vastaan oli myös Suomen cupin peli.

– Sitä ei pystytty pelaamaan, joten Hawks meni jatkoon cupissa, mutta divarimatsi pelataan. Tämä on raskasta koko organisaatiolle, mutta terveydestä ei tingitä. Kyllähän tartunta vaikutti moneen asiaan. Viisi kuntaa piti tehdä päätökset karanteenista, kun pelaajia on näistä kunnista. Kuntien asioiden hoidoissa on huomattavia eroja.

Helsinki ja Vantaa olivat hitaampia ja sipoolaiset pelaajat saivat nopeasti kaikki tiedot ja ohjeistukset.

– Tuli tarkkoja ohjeita mitä saa tehdä karanteenin aikana. Nyt päästään taas pelaamaan ja tehdään kaikki mahdollinen sen eteen, että emme joutuisi uudestaan vastaavan tilanteen eteen.

Katsomossa on riittäviä etäisyyksiä ja pelaajat eivät ole yhteydessä katsojiin.

– Jos tulee monta kertaa karanteeni, niin mukana on työntekijöitä, joilla useampi karanteeni ei ole mahdollista. Tässä vaiheessa pitää ajatella toimeentuloa ja voi joutua jopa jättämään pelit toistaiseksi sikseen, Söderholm sanoo.

Terveysohjeet

Muista nämä

Käytä kasvomaskia, kun astut sisään halliin ja ota pois vasta, kun lähdet hallilta. Hallilla ei valitettavasti ole tarjolla kasvomaskeja, joten otathan sellaisen mukaasi

Desinfioi tai pese kätesi.

Pidä turvavälit.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut