Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sibbo gymnasiumissa kahdella opiskelijalla koronavirustartunta – opetus keskeytettiin tänä aamuna

Sibbo gymnasiumin kahdella opiskelijalla on todettu koronavirustartunta, tiedottaa Sipoon kunta. Toinen opiskelijoista osallistui opetukseen taudin tartuttavuusaikana, joten muut opiskelijat ja henkilöstö ovat voineet tuolloin altistua tartunnalle.

Koulun lähiopetus keskeytettiin tänä aamuna, kun tieto mahdollisesta altistumisesta lukiossa saatiin. Koulu siirtyy huomisesta etäopetukseen 6.11.2020 asti. Tartuttavuusaikana opetuksessa olleen opiskelijan lähikontakteja ja karanteeniin asetettavia selvitetään parhaillaan.

Kunnan tartuntatautiyksikkö on puhelimitse yhteydessä kaikkiin karanteeniin asetettaviin tämän päivän aikana. Sairastuneet opiskelijat on määrätty eristykseen.

Nikkilässä sijaitsevassa Sibbo gymnasiumissa on yhteensä noin 150 opiskelijaa. Sipoossa on ollut voimassa kasvomaskisuositus toisen asteen oppilaitoksissa muutaman viikon ajan. Suositusta on noudatettu hyvin kattavasti Sipoon lukioissa. Sibbo gymnasiumissa on myös laadittuna varautumissuunnitelma, jossa on huomioitu toiminta koronavirustilanteessa ja varauduttu etäopetukseen siirtymiseen.

Kunta pyytää sipoolaisia hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita. Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8–16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117.

Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.