Sipoon RKP asetti ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa

Sipoon Rkp on julkaissut ensimmäiset ehdokkaat ensi kevään kuntavaaleihin. Joukossa ei ole, ainakaan vielä, kunnanhallituksen nykyistä puheenjohtajaa Kaj Lindqvistia, joka vielä harkitsee ehdokkuuttaan. Riitta Ketola

Ulla Yliherne

Sipoon Rkp on julkaissut ensimmäiset 16 ehdokastaan kevään 2021 kuntavaaleihin.

Joukossa on tähän mennessä viisi nykyistä rkp:n kunnanvaltuutettua sekä 11 uutta nimeä.

Nykyisistä kunnanvaltuutetuista ehdokkaaksi ovat tässä vaiheessa lähteneet Sipoon ruotsalaisen kansanpuolueen valtuustoryhmän nykyinen puheenjohtaja Kicka Lindroos, Micaela Röman, Stefan Sandström, Mia Wikström sekä Tanja Åkerfelt.

Sen sijaan tuttujen nimien joukosta puuttuu kunnanhallituksen nykyinen puheenjohtaja Kaj Lindqvist. Vuoden 2017 kunnallisvaaleissa Lindqvist sai sipoolaisilta kolmanneksi eniten ääniä Kokoomuksen Heikki Vestmanin ja Vihreiden Marketta Mattilan jälkeen.

– En ole vielä tehnyt päätöstä asiasta, Lindqvist kommentoi Sipoon Sanomille.

Uusina niminä tässä vaiheessa Rkp:n ehdokkaiksi ovat puolestaan lupautuneet Martin Andersson, Kenneth Ekholm, Maria Forss, Mikael Grönroos, Henrik Gustafsson, Christoffer Hällfors, Caroline Högel, Peter Lindgren, Hans-Peter Lindgren, Klaus-Mauritz Nikander sekä Kari-Matti Syrjäläinen.

– Kaavoitus, sosiaali- ja terveydenhuolto sekä sivistyskysymykset liittyvät kaikki tiiviisti toisiinsa ja näiden eri toimialueiden on tähdättävä samaan tavoitteeseen. Kun kuntaa kehitetään, kaikkien toimialueiden on mukautettava kehitykseen. Esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon sekä sivistysalan palvelut on pystyttävä vastaamaan kasvavan asukasmäärän tarpeisiin, Sipoon Rkp:n puheenjohtaja Maria Liljeström sanoo puolueen lähettämässä tiedotteessa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut