Sipoolainen ammattigolfari pitää kovasta harjoittelusta – Matias Honkalalle kauden kärkipaikka

Golf: Maajoukkueluotsi Petteri Nykky on hyvä henkinen tuki.

Golfin ammattilaisena vuoden verran pelannut Matias Honkala päätti kotimaan kauden voitokkaasti. Vuonna 1999 syntynyt Honkala voitti Audi Finnish PGA Golf Tourin kokonaiskilpailun ennen Alex Hietalaa. Golf Tourilla Honkala voitti kaksi viimeistä kilpailua.

– Voitin rankingin ensimmäistä kertaa. Ehkä tämän koronan takia pelasimme nyt enimmäkseen kotimaassa, siksi kävin paljon kisoja Suomessa.

Kaksikko (Honkala, Hietala) on toisilleen tuttuja, sillä molemmat ovat sipoolaisen Nevas golfin kasvatteja.

– Olemme asuneet nuorena kentän läheisyydessä ja pelasimme paljon yhdessä. Siinä mielessä oli aika hauskaa, että kaksi sipoolaista oli nyt kärjessä.

Molemmat ovat nyt myös ammattilaisia. Nordic Leaguen talvikilpailusta helmikuussa Espanjasta amatööriuralta ammattilaiseksi vaihtanut Honkala pelasi loistavan kauden.

Kotimaisen rankingin voittaja Nevas Golfia edustava Honkala pelasi Nordic Leaguella vain kuusi kisaa. Finaalissa tulleen viidennen sijan lisäksi hän oli kerran kolmas ja pistelistan 24:s

Olen päässyt hyvin tekemään tulosta.

Matias Honkala

Finnish PGA Golf Tourilla Honkala voitti kaksi viimeistä kilpailua.

– Pelit lähtivät rullaamaan loppukaudesta hyvin ja nautin kilpailemisesta. Pelasin tällä kaudella kaikkiaan 16 kilpailua, ehkä vähemmän kuin normaalisti. Ulkomailla olisin varmasti normaalikautena ollut enemmän. Olen muutenkin kokonaisuuteen erittäin tyytyväinen. Vaikka kauden alku näytti koronan vuoksi synkältä, niin hyvin pääsi kilpailemaan ja harjoittelemaan

Ammattilaiskiertueella pelataan hyvillä kentillä, joten sekin kannustaa menestymään kiertueella.

– Balanssi pelissä on hyvä ja nyt oli hauska pelata. Olen kyllä oikealla tiellä.

– Ensi kaudella jatkan uraani Nordic Leaguella. Tavoitteeksi olen asettanut Challenge Tourille pääsyn. Nyt kukaan ei pudonnut siltä tourilta ja Nordic Leaguelta nousi vain muutama. Pitkällä tähtäimellä nousu Euroopan Tourille on se, joka ajaa minua harjoittelemaan.

EM-kilpailuissa 2018 hän oli voittamassa historiallista kultamitalia miesten maajoukkueessa. Sen jälkeen ura on mennyt hyvin eteenpäin.

– Tuo voitto oli se, joka sai minut vakuuttumaan, että ammattilaisuus tulee eteen. Seuraava vuosi oli hieman vaikea, mutta nyt ollaan jo hyvällä tiellä. Nyt tänä vuonna olen taas löytänyt peliin uutta ideaa ja olen päässyt hyvin tekemään tulosta. Pitää vain harjoitella hyvin ja käyttää esimerkiksi tuleva talvi tehokkaasti harjoitteluun.

Tekniikan osalta Matiaksen tavoitteena on tehdä swingiin pieniä muutoksia. Valmentaja Timo Rauhala on sipoolaiselle hyvänä apuna.

– Haluan tulla pallolle paremmin, jotta pystyisin kontrolloimaan palloa paremmin. Pieniä asioita hiotaan, jotka voi vaikuttaa kokonaisuuteen. Täällä pääsee treenaamaan hyvin ja niin pitkään pelaan ulkona kuin mahdollista.

Suomen talvi ajaa pelaajat halliin treenaamaan tekniikkaa ja pitämään tuntumaa yllä. Kuntopohjan rakentamiseen tarvitaan myös muuta.

– Fysiikkaa, salibandya ja pyöräilyä, näillä oheisharjoitteilla pystyn pitämään kuntoa hyvin yllä. Ja ulkomaille heti pelaamaan, kun se on mahdollista. Portugal on ollut minun suosikkeja, mutta katsotaan milloin pääsee lähtemään ja mihin.

Matias Honkala on muuttanut omaan kortteeriin ja tyttöystävän kanssa arki on asettunut uomilleen. Honkalan äiti Mikaela Nykky on naimisissa golfin maajoukkuevalmentaja Petteri Nykyn kanssa. Golf on siis vahvasti läsnä kahdessa sipoolaisperheessä.

– Kyllähän me keskustelemme myös golfista ja Petteri tietää paljon lajista. Vaikka hän ei ole valmentajani, niin olemme kyllä tehneet yhteistyötä. On vain hyvä asia, että voi kysyä ja keskustella urheilusta hänen kanssaan. Kyllä Petterin laaja tietämys auttaa minuakin uralla eteenpäin, Matias miettii.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut