Koronatartunta nyt myös alakoulussa – opetus loppui samantien, oppilaat etäopetukseen

Boxbyn kyläkoulussa on yhteensä noin 80 oppilasta, jotka nyt siirtyvät etäopetukseen. Arkistokuva. Riitta Ketola

Sipoolaisessa Boxby skolassa on todettu koronavirustartunta. Sairastunut on koulun henkilökunnan jäsen ja hänet on määrätty eristykseen.

Kunnan tiedotteen mukaan sairastunut henkilö on ollut paikalla koulussa oireettomana taudin tartuttavuusaikana.

Oppilaat ja opetushenkilökunta luokka-asteilla 0-4 ovat altistuneet tartunnalle ja heidät asetetaan karanteeniin perjantaihin 6. marraskuuta saakka.

Kunnan tiedotteen mukaan Sipoon tartuntatautiyksikkö on puhelimitse yhteydessä kaikkiin karanteeniin asetettaviin torstain aikana.

Lähiopetus Boxby skolassa keskeytettiin torstaiaamuna, kun tieto mahdollisesta altistumisesta saatiin. Koulun opetus siirtyy etäopetukseen karanteenin ajaksi.

Boxby skola sijaitsee Etelä-Sipoossa Boxissa. Kyläkoulussa on yhteensä noin 80 oppilasta.

– Pyydämme sipoolaisia hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita, kunta ohjeistaa tiedotteessa.

Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin kello 8–16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117.

Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume.

Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

Sipoon kunta tiedotti eilen keskiviikkona, että ruotsinkielisen Sibbo gymnasiumin opetus on siirretty etäopetukseen sen jälkeen kun lukion kahdella opiskelijalla todettiin koronavirustartunta.

Otsikkoa muokattu 30.10. klo 13.40. Korjattu tietoa siis, ettei koulu ole kokonaan kiinni

Lue myös: Sibbo gymnasiumissa kahdella opiskelijalla koronavirustartunta – opetus keskeytettiin tänä aamuna

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut