Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunnanjohtaja esittää uimahallin rakentamista Nikkilään – kunnanhallitus päättää asiasta maanantaina

Sipoon kunnan konsulteilla teettämä tarveanalyysi vesiliikuntapalveluista on valmistunut. Analyysissa kuvataan Sipoon vesiliikuntapalveluiden vaihtoehdot ja niiden vaikutukset.

Keskeinen tekijä tarkastelussa on eri käyttäjäryhmien tarpeet ja se, miten nykytilanne muuttuu vaihtoehdoissa.

Selvityksen toteutukseen sisältyivät dokumenttianalyysi, saavutettavuustarkastelu, alustavien vaihtoehtojen laatiminen, vaihtoehtojen tarkentaminen ja vaikutusten arviointi, jossa mukana ovat myös taloudelliset vaikutukset.

Konsulttityö tehtiin ohjausryhmän ohjauksessa. Ohjausryhmään kuuluivat Sipoon kunnan liikuntapalvelupäällikkö Piritta Forsell, investointipäällikkö Edward Frisk, tekninen johtaja Ilari Myllyvirta ja kunnan edellinen sivistysjohtaja Kurt Torsell.

Tarveanalyysin pohjalta kunnanjohtaja Mikael Grannas esittää kunnanhallitukselle, että se päättää toteuttaa perustason uimahallin Nikkilään ulkoilumaaston välittömään läheisyyteen ja riittävän lähelle kouluja, kuten esimerkiksi Nikkilän kartanon kaava-alueelle.

Uimahallin kustannusarvio olisi ilman tonttia laskettuna ja rakentamisen ajankohdasta riippuen noin 11,3–12,7 miljoonaa euroa.

Perustason uimahalli tarkoittaa, että siellä olisi yksi 25-metrinen allas kuudella radalla, lastenallas, monitoimiallas, kahluu-allas ja pieni kylmäallas sekä suihkut, tavalliset saunat ja pukeutumistilat. Muita tiloja olisi noin 150 neliön verran

Uimahallissa oli siten tilaa kuntouimareille, vesijuoksijoille, ohjatulle vesiliikunnalle, uimaopetukselle ja kuntouttavalle vesiliikunnalle.

Grannas ehdottaa myös, että uimahallille ja sen tarvitsemille oheistoiminnoille varataan alueiden kaavoitusta edistettäessä tontti.

Perustason uimahallin toteuttaminen Nikkilään lisää selvityksen mukaan noin miljoonalla eurolla vuodessa kunnan menoja suhteessa tuloihin. Kulujen suitsimiseksi virkamiesten taholta esitetään, että kunnan tulee laatia suunnitelma tulojen lisäämiseksi ja menojen pienentämiseksi.

Kunnanjohtajan ehdotuksessa tavoitteellinen aikataulu uimahallin valmistumiselle on vuoteen 2030 mennessä. Ehdotuksen mukaan uimahallin toteutuksen siirtäminen 20-luvun loppuun on perusteltua vallitsevan taloustilanteen vuoksi.

Kunnanhallitus käsittelee esitystä maanantai-illan kokouksessaan 2.11.2020. Päätös on linjaus, jonka pohjalta kunta lähtee kehittämään vesiliikuntapalvelujaan.