Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartunta jo kolmannessa sipoolaiskoulussa – nyt sairastui Söderkulla skolan oppilas

Sipoossa Söderkulla skolan yhdellä oppilaalla on todettu koronavirustartunta, tiedottaa Sipoon kunta. Sairastunut oppilas ollut paikalla koulussa oireettomana taudin tartuttavuusaikana. Oppilaat ja opetushenkilökunta luokka-asteilla 5–6 ovat altistuneet tartunnalle ja heidät asetetaan karanteeniin 7.11. saakka.

Lähiopetus koulussa luokka-asteilla 5–6 keskeytettiin perjantaiaamuna, kun tieto mahdollisesta altistumisesta saatiin. Kunnan tartuntatautiyksikkö on puhelimitse yhteydessä kaikkiin karanteeniin asetettaviin perjantain aikana.

Tartunnan saanut oppilas on määrätty eristykseen. Karanteenissa oleville opetusryhmille järjestetään etäopetusta karanteenin aikana.

Söderkulla skolassa on yhteensä noin 150 oppilasta. Koulu toimii samassa kiinteistössä Sipoonlahden koulun kanssa, mutta koulut toimivat eri oppikylissä.

Kunnan mukaan muilla luokka-asteilla olevat Söderkulla skolan oppilaat, Sipoonlahden koulun oppilaat ja esiopetuksen oppilaat eivät ole altistuneet ja he jatkavat lähiopetuksessa noudattaen turvallisuus- ja hygieniakäytäntöjä.

Sipoon kaikissa kouluissa on laadittuna varautumissuunnitelma, jossa on huomioitu toiminta koronavirustilanteessa ja varauduttu etäopetukseen siirtymiseen. Söderkulla skolan suunnitelmassa on huomioitu koulun toiminta oppikylissä ja muunneltavissa oppimisympäristöissä koronavirustilanteessa.

Sipoossa on tällä viikolla ollut tartuntatapauksia ja altistumisia myös Sibbo gymnasiumissa ja Boxby skolassa. Boxby skolassa oppilaat ja opetushenkilökunta luokka-asteilla 0–4 ovat karanteenissa.

Sibbo gymnasiumista karanteenissa on kymmenkunta opiskelijaa, ja lukio on siirtynyt kokonaan etäopetukseen ensi viikon loppuun saakka.

Kunta pyytää sipoolaisia hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita. Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8-16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117.

Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.