Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolme opetusryhmää karanteeniin – Sipoonlahden koulun oppilaalla todettiin koronatartunta

Sipoossa Sipoonlahden koulun yhdellä oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Sairastunut oppilas ollut paikalla koulussa oireettomana taudin tartuttavuusaikana.

Oppilaat ja opetushenkilökunta kolmesta opetusryhmästä luokka-asteella 9 ovat altistuneet tartunnalle ja heidät asetetaan karanteeniin.

Kunnan tiedotteen mukaan tartunnan saanut oppilas on määrätty eristyksiin.

Mahdollisesti altistuneiden oppilaiden huoltajille on tiedotettu asiasta Wilman kautta, ja oppilaita on pyydetty jäämään kotiin. Kunnan tartuntatautiyksikkö on myös puhelimitse yhteydessä kaikkiin karanteeniin asetettaviin.

Sipoonlahden koulun koronatartunta on jo neljäs samalla viikolla sipoolaiskouluissa todettu tautitapaus. Tartuntatapauksia ja altistumisia myös Söderkulla skolassa, Sibbo gymnasiumissa ja Boxby skolassa.

Boxby skolassa oppilaat ja opetushenkilökunta luokka-asteilla 0–4 ovat karanteenissa. Sibbo gymnasiumista karanteenissa on kymmenkunta opiskelijaa, ja lukio on siirtynyt kokonaan etäopetukseen perjantaihin 6. marrakuuta saakka. Söderkulla skolassa oppilaat ja opetushenkilökunta luokka-asteilla 5–6 ovat karanteenissa.

– Sipoonlahden koulun tartuntatapauksella ei ole yhteyttä aiemmin samalla viikolla ilmenneeseen altistumiseen Söderkulla skolassa. Sipoonlahden koulu toimii samassa kiinteistössä Söderkulla skolan kanssa, mutta koulut toimivat eri oppikylissä. Muilla luokka-asteilla olevat Sipoonlahden koulun oppilaat ja esiopetuksen oppilaat eivät ole altistuneet ja he jatkavat lähiopetuksessa noudattaen turvallisuus- ja hygieniakäytäntöjä. Myöskään Söderkulla skolan oppilaat eivät ole altistuneet Sipoonlahden koulun tartuntatapauksessa, kunta kertoo tiedotteessa.

Kunta kehottaa kaikkia sipoolaisia hakeutumaan koronatestiin, jos vähäisiäkin tautiin viittaavia oireita ilmenee.

Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin kello 8–16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117.

Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

Lue myös: Koronatartunta jo kolmannessa sipoolaiskoulussa – nyt sairastui Söderkulla skolan oppilas

Lue myös: Koronatartunta nyt myös alakoulussa – opetus loppui samantien, oppilaat etäopetukseen

Lue myös: Sibbo gymnasiumissa kahdella opiskelijalla koronavirustartunta – opetus keskeytettiin tänä aamuna