Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi ihmistä kuoli nokkakolarissa Espoossa – Kehä III:lla väärään suuntaan ajanut epäilty ei muistanut kuulusteluissa mitään

Kahden ihmisen kuolemaan johtaneesta nokkakolarista epäilty mies on kertonut poliisin kuulusteluissa, ettei hän muista mitään tapahtuneesta.

52-vuotiaan miehen ja 46-vuotiaan naisen hengen vaatinut kolari tapahtui Espoossa Kehä III:lla 17. lokakuuta.

Länsi-Uudenmaan poliisi kuulusteli vuonna 1973 syntynyttä epäiltyä heti kun tämän terveydentila sen mahdollisti.

– Se, että epäilty ei omien sanojensa muista tapahtunutta, ei estä tutkinnan loppuunsaattamista. Ainoastaan teon motiivi jää nyt epäselväksi. Miestä epäillään edelleen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta, ja tapaus siirtyy myöhemmin syyttäjälle, komisario Ilkka Kantola kertoo Länsi-Uudenmaan poliisin tiedotteessa.

Kuolonkolari tapahtui pari viikkoa sitten myöhään lauantai-illalla, kun vastaantulevien kaistalla ajanut kuljettaja törmäsi autoon, jossa olleet mies ja nainen kuolivat.

Turma tapahtui Kehä III:lla Bembölen ja Järvenperän välillä idän suuntaan vievillä kaistoilla.

Hätäkeskukseen alkoi tulla kello 22.40 alkaen ilmoituksia Kehä III:lla itään vieviä kaistoja lännen suuntaan ajaneesta autosta. Ensimmäiset ilmoitukset tulivat Vantaalta Tammiston kohdalta.

Poliisin mukaan väärään suuntaan ajaneen kuljettajan auton nopeus vaihteli 40:n ja sadan kilometrin tuntinopeuden välillä, ja hän aiheutti useita vaaratilanteita.

Koskelon kohdalla poliisi tavoitti väärään suuntaan ajaneen auton. Poliisipartio ajoi omalla kaistallaan kuljettajan rinnalla ja yritti saada häntä pysähtymään keskipientareen yli. Järvenpään ja Bembölen välisellä osuudella väärään suuntaan ajanut kuljettaja törmäsi vastaan tulleeseen henkilöautoon.