Kunnanhallitus linjasi: Tavoitteena rakentaa uimahalli Nikkilään vuoteen 2030 mennessä

Sipoo on tällä hetkellä Suomen suurin kunta, jossa ei ole omaa uimahallia. Kuvituskuva. Ari Peltonen

Ulla Yliherne

Sipoon tavoitteena on saada oma uimahalli kuntaan vuoteen 2030 mennessä.

Tätä mieltä on kunnanhallitus, joka käsitteli Sipoon vesiliikuntapalveluja ja niiden kehittämistä maanantaisessa kokouksessaan.

Uimahallin rakentamisesta valtuustoaloitteen vuonna 2018 jättänyt Tapio Virtanen (sd.) esitti kunnanhallituksen kokouksessa, että hanketta valmistellaan maankäytön ja kaavoituksen osalta siten, että rakentaminen on mahdollista aloittaa jo 2025, mikäli näin päätettäisiin. Virtasen esitystä kannatti Marketta Mattila (vihr.).

Kunnanhallituksen tekemä linjaus pohjautuu konsulttien tekemään tarveanalyysiin, jossa kartoitettiin eri vaihtoehtoja uimahallin koosta, sijoituspaikasta sekä taloudellisista vaikutuksista.

Selvityksen mukaan perustason uimahalli on kunnalle vaihtoehdoista edullisin. Perustason uimahalli tarkoittaa, että siellä olisi yksi 25-metrinen allas kuudella radalla, lastenallas, monitoimiallas, kahluu-allas ja pieni kylmäallas sekä suihkut, tavalliset saunat ja pukeutumistilat. Muita tiloja olisi noin 150 neliön verran.

Uimahallissa olisi siten tilaa kuntouimareille, vesijuoksijoille, ohjatulle vesiliikunnalle, uimaopetukselle ja kuntouttavalle vesiliikunnalle.

Kunnanhallituksen nyt tekemä linjaus ei ole vielä päätös uimahallin rakentamisesta, vaan ratkaisu näyttää vesiliikuntapalveluiden kehittämisen suunnan. Varsinainen rakentamispäätös tulee tehtäväksi tulevina vuosina.

Sipoon liikuntapalvelupäällikkö Piritta Forsell näkee kuitenkin, että nyt tehty linjaus on merkittävä suuntaviivan antaja.

– Tämä on tähän mennessä ehkä konkreettisin päätös kohti varsinaista uimahallia. Nyt meillä on selvillä hallin suuruusluokka, kunnan osa, johon halli sijoitettaisiin sekä taustalauta valmistumisvuodesta, Forsell sanoo.

Uimahallin toteutuspaikaksi kunnanhallitus linjasi Nikkilän. Selvityksen mukaan Nikkilä olisi yhdelle uimahallille saavutettavampi sijainti sipoolaisten kannalta kuin Söderkulla.

– Uimahalli sijoitettaisiin Nikkilän ulkoilumaastojen ja hiihtolenkkien välittömään läheisyyteen, koska näillä on selkeä synerginen yhteys. Halli sijoittuisi myös riittävän lähelle kouluja, kuten esimerkiksi Nikkilän kartanon kaava-alueelle, tekninen johtaja Ilari Myllyvirta sanoo.

Myllyvirran mukaan hallihankeelle etsitäänkin seuraavaksi sopivaa paikkaa maankäytön ja kaavoituksen osalta.

– Ennen varsinaista rakentamispäätöstä, tiedossa täytyy olla uimahallitontin tarkka sijainti. Tämän jälkeen talousarviossa päätetään määrärahan antamisesta hankesuunnitelmalle. Lopullisen päätöksen uimahallin rakentamisesta tekee kunnanvaltuusto, Myllyvirta kertoo.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut