Lukija: Nuorisojoukko terrorisoi vanhusten taloyhteisöä Nikkilässä – "hakataan ikkunoita, uhkaillaan ja varastetaan pihoilta tavaraa"

Kuvituskuva. Arkisto/Armi Suojanen

Sipoon Sanomien yleisönosastolle kirjoittanut Reijo Liljamo on huolissaan nuorisojoukon käyttäytymisestä Nikkilässä.

Hänen mukaansa Isotalontien varrella sijaitsevan vanhuksille rakennettu taloyhteisö Kullen on joutunut pienen nuorisojoukon ilkivallan ja häirinnän kohteeksi.

– Joukko ei ole suuri, noin illasta riippuen 3-8. Määrä ei ole paljon verrattuna kaikkiin nuoriin, mutta muutama mätä omena turmelee terveet omenat korissa, Liljamo kirjoittaa.

Hänen mukaansa ilkivalta tapahtuu iltamyöhällä, jolloin on pimeä ja tekijöitä ei voi tunnistaa. Luonteenomaista on, että hakataan asukkaiden ikkunoita ja valaistaan häiritsevästi asuntoihin sekä tehdään pikkuvarkauksia pihoilta.

– Mutta huolestuttavinta on törkeä kielenkäyttö ja uhkailut henkeen ja terveyteen.

– Taloissa asuu pääasiallisesti vanhuksia, jopa saattohoidossa olevia. Tällaisten ihmisten häirintä on raukkamaista.

Liljamo kertoo poliisin käyneen paikalla, mutta tekijöiden on ollut helppo päästä karkuun.

– Koulun tehtävät ovat rajallisia kasvattajana, mutta jotakin toivoisi tapahtuvan. Kotien ja ennen kaikkea vanhempien tulisi ihmetellä, missä heidän lapsensa liikuskelee iltamyöhällä. Sivistysvaltion tulisi suojella maan rakentajia vanhuuden aikana, eikä aina ”ymmärtää”, Liljamo kirjoittaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut