Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jäähallin laajennukselle poikkeuslupa – Reiluun 240 neliöön mahtuisi sosiaali- ja liikuntatiloja

Liikunta: Ennen korona-aikaa alkanut hanke nytkähti eteenpäin Nikkilässä.

Sipoon jäähalliyhtiö haki lupaa hallin laajentamiseksi ja sai sen. Lupa on rakentaa noin 240 neliön laajennusosa, johon on suunniteltu kahta pukuhuonetta, kuntosalia ja avointa liikuntatilaa, joka mahdollistaa esimerkiksi ryhmäliikunnan.

Hallipäällikkö Markko Serow painottaa, että tähän maailmanaikaan suunnitelmiin liittyy iso epävarmuus. Kun korona-aikaan liittyvät rajoitukset jääurheiluseuran toiminnalle jatkuvat, laajennusosa pysyy lähtötelineissään.

Normaaliaikana polkaistu laajennushanke on joka tapauksessa ottanut lupa-askeleen eteenpäin ja se vastaisi toteuttaessaan kuntalaisten tarpeisiin.

Serow kertoo osittain nykyisiäkin hallin tiloja hyödyntävän laajennusosasuunnitelman mahdollistavan jääurheiluseuran toiminnan tehostamisen.

Pelaajien kannalta harjoittelua voisi monipuolistaa.

Ja tiloja voisi käyttää myös seuran ulkopuoliset sipoolaiset esimerkiksi kuntosalimaksuja keräämällä.

Olemme iloisia.

Markko Serow

Taloudellisesta näkökulmasta ajateltuna laajennusosa olisi ainakin normaaliaikana turvallisella pohjalla, Serow näkee.

Jäähalliyhtiön taloustilanne on tasapainossa.

Tämän tilanteen kulmakivenä on itse jäähalli, jossa toiminta pyörii verrattain vähäisillä kuluilla, hallipäällikkö tietää.

Laajennusosan rakentaminen on hyvä mahdollisuus.

– Olemme iloisia, että saimme poikkeuslupapäätöksen, Serow sanoo.

Rakennus- ja ympäristövaliokunta arvioi lokakuun lopulla luvan myöntäessään, että haettu poikkeaminen oli rakennusoikeuden ylityksen osalta ”vähäistä suurempi”.

Valiokunta näki luvan myöntämisen edistävän toimintaa jäähallissa ja samalla asemakaavan tarkoituksen toteutumista.

Jääurheiluseura Wolf ry on osakkaana Sipoon Jäähalli Oy:ssä, jonka toinen osakas on Sipoon kunta reilun 51 prosentin osuudella.