Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi koronatartunta Sipoonlahden koulussa – 6. luokkalaisia karanteeniin

Sipoossa Sipoonlahden koulussa on todettu yksi uusi koronavirustartunta oppilaalla. Sairastunut oppilas oli paikalla koulussa oireettomana taudin tartuttavuusaikana, Sipoon kunta tiedottaa. Oppilaat yhdestä opetusryhmästä luokka-asteella 6 ja muutama henkilö opetushenkilökunnasta ovat altistuneet tartunnalle ja heidät asetetaan karanteeniin.

Mahdollisesti altistuneiden oppilaiden huoltajille on tiedotettu asiasta eilen illalla (4.11.2020) Wilman kautta, ja oppilaita on pyydetty jäämään kotiin. Tartunnan saanut oppilas on määrätty eristykseen. Karanteenissa olevalle opetusryhmälle järjestetään etäopetusta karanteenin aikana.

Kunnan mukaan nyt ilmenneellä tartunnalla ei ole koulun kautta ollut yhteyttä viime viikolla Sipoonlahden koulun toisella oppilaalla todettuun tartuntaan. Kolme opetusryhmää luokka-asteella 9 ovat karanteenissa liittyen viime viikolla todettuun tartuntaan.

Sipoossa todettiin viime viikolla tartuntatapauksia ja altistumisia myös Söderkulla skolassa, Sibbo gymnasiumissa ja Boxby skolassa. Boxby skolassa oppilaat ja opetushenkilökunta luokka-asteilla 0-4 ovat karanteenissa. Sibbo gymnasiumista karanteenissa on kymmenkunta opiskelijaa, ja lukio on siirtynyt kokonaan etäopetukseen tämän viikon loppuun saakka. Söderkulla skolassa oppilaat ja opetushenkilökunta luokka-asteilla 5-6 ovat karanteenissa.

Kunta pyytää huoltajia seuraamaan korona-aikana erityisen tarkasti Wilma-viestintää.

Sipoolaisia neuvotaan hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita. Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin kello 8–16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117.

Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.