"Ei tietoa, että uimahallissa olisi ennen tällaista tapahtunut" – Kaupunginjohtaja Ujulan mukaan nyt pitää hoitaa ensijärkytystä, sitten selvittää syyt

Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula esitti torstai-iltana osanottonsa hukkuneen lapsen läheisille. Arkisto / Outi Paappanen

– Syvä osanotto hukkuneen läheisille. Uutinen on järkyttävä ja surullinen, ja se koskettaa varmasti syvästi kaikkia porvoolaisia, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula totesi torstai-iltana.

Vain reilua kolmea tuntia aiemmin iltapäiväkerhoryhmään kuulunut lapsi oli hukkunut Porvoon uimahallissa. Häntä ei elvytysyrityksistä huolimatta saatu pelastetuksi.

Ujulan mukaan tapahtunut veti lähes sanattomaksi. Hänen saamiensa tietojen mukaan Porvoon uimahallin 50-vuotisesta historiasta ei tällaista hukkumiskuolemaa löydy.

Kaupunginjohtajan mukaan nyt on tärkeintä hoitaa ensijärkytystä ja vasta sen jälkeen alkaa selvittää tapahtuneen syitä.

– Poliisi tutkii ja selvittää miten asiat ovat tapahtuneet. Jos prosessissa käy jotain ilmi, niin sitten sen perusteella toimitaan.

Porvoon uimahalli avataan tällä tietoa uimareille perjantaiaamuna. Ujulan mukaan myös iltapäiväkerhotoimintaa pyritään tarjoamaan mahdollisimman normaalisti.

Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys

Tarjoaa psykososiaalista tukea kriisitilanteessa ympäri vuorokauden, puh. 040 517 4194. Kriisipäivystyksen nettisivuilta löytyy ohjeita tilanteeseen, jossa on kokenut jotain järkyttävää sekä ohjeita lapsen kanssa keskusteluun äkillisen kriisin jälkeen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut