Aloite Söderkullan terveyspisteestä ei saanut kannatusta – "Ei ole mahdollista toteuttaa ilman suurempaa henkilöstöresurssia"

Söderkullan entinen terveysasema suljettiin pysyvästi keväällä. Nyt tilalle odotellaan uuden sote-aseman rakentumista. Riitta Ketola

Ulla Yliherne

Aloite Söderkullaan perustettavasta terveyspisteestä ei saanut kannatusta Sipoon sosiaali- ja terveysvaliokunnassa.

Kokoomuksen valtuustoryhmä jätti syyskuussa aloitteen, jossa esitettiin terveyspisteen perustamista helpottamaan Etelä-Sipoon terveyspalvelujen tilannetta.

Aloitteessa todetaan Etelä-Sipoon terveyspalveluiden huonontuneen sen jälkeen kun kunta sulki Söderkullan terveysaseman lopullisesti toukokuussa ja keskitti palvelut Nikkilään.

Uuden terveyspisteen palveluiksi aloitteessa ehdotettiin muun muassa pitkäaikaissairauksien hoitoon liittyvää seurantaa, rokotuksia, siteiden vaihtoja ja laboratoriokokeiden ottamista sekä verenpainemittauksia.

Aloitteeseen vastausta valmistelleen johtajan lääkärin Anders Mickoksen mukaan uuden terveyspisteen avaaminen ei ole mahdollista nykyisellä avohoidon henkilökuntamäärällä.

Hän huomauttaa, ettei henkilökuntaa ole mahdollista palkata lisää nykyisen talousarvion puitteissa.

Pienen sivutoimipisteen toimintaa on myös vaikea saada yhtä tehokkaaksi ja turvalliseksi kuin isommalla terveysasemalla, jossa eri ammattiryhmät pystyvät konsultoimaan toisiaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut