Veikkausrahoilla iloisempaa arkea sipoolaissenioreille: "Nyt voimme tarjota ekstrakivaa"

Vanhustyö: Sipoon Palvelutalosäätiölle myönnettiin merkittävä määräraha kolmen vuoden Kulttuuria kodissa-hankkeeseen. Tavoite on rikastaa yli 75-vuotiaiden kuntalaisten elämää.

Nora Ahola ja Veronica Fellman muistuttavat, että pienillä asioilla on suuri merkitys.- Joskus me Crista Lassfolk-Feodoroff

Crista Lassfolk-Feodoroff

Sipoon Palvelutalosäätiölle on myönnetty merkittävä avustus yli 75-vuotiaiden sipoolaisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämiseksi sekä yksinäisyyden vähentämiseksi.

Sosiaali- ja terveysministeriön myöntämä 155 000 euron tuki jakautuu kolmelle vuodelle, jolloin toteutetaan Kulttuuria kodissa-projekti. Rahat tulevat Veikkauksen tuotoista.

– Tämä on aivan mahtava uutinen! Nyt voimme tarjota kaikille sipoolaissenioreille ekstrakivaa parantamaan heidän elämäänsä yhteisöllisyyden ja kulttuurin keinoin, säätiön toimitusjohtaja Veronica Fellman iloitsee.

– Se on uskomaton muutos, mikä ikäihmisissä tapahtuu, kun he saavat mielekästä sisältöä elämäänsä.

Projektityöntekijäksi on palkattu sipoolainen Nora Ahola, joka kertoo järjestävänsä sekä ryhmätoimintaa että yksilötapaamisia.

Tosin henkilökohtaiset tapaamiset Sipoon palvelutalosäätiön ulkopuolella pitää toistaiseksi järjestää puhelimitse, koska korona-aika niin vaatii.

– Minulle voi soittaa ihan vain vaikka jutellakseen. Voimme sitten yhdessä miettiä, millaiset asiat olisivat niitä, joilla elämään tulisi uutta iloa, Ahola sanoo.

Korona-ajan jälkeen kotikäynnit voivat sisältää keskustelua, ulkoilua tai vaikkapa musiikinkuuntelua. Ja jos seniori niin toivoo, on Nora Ahola valmis opastamaan digitaalisten palveluiden hyödyntämisessä. Esimerkiksi Vanhustyön keskusliiton verkkosivusto (vtkl.fi/seniorsurf) tarjoaa ajanvietettä, joka on räätälöity ikäihmisille korona-aikaa ajatellen.

Lisäksi Sipoon kirjastopalveluilla, joka on hankkeessa yhteistyökumppanina, on runsas tarjonta internetissä.

– Jos on vaikka tykännyt ennen lukea paljon, kannattaa tutustua äänikirjoihin. Minulla on käytössäni tablettitietokoneita, joilla voimme katsoa, kuinka kirjastojen tarjontaa voisi hyödyntää kotona, Ahola sanoo.

Hankkeeseen kutsutaan mukaan myös vapaaehtoisia, jotka ovat halukkaita tapaamisiin ikäihmisten kanssa. Veronica Fellman ja Nora Ahola muistuttavat, kuinka antoisaa vapaaehtoistyö voi olla, kun saa huomata pienelläkin auttamisella olevan suuri vaikutus.

– Ikäihmisten seura on myös hyvin antoisaa, koska se antaa perspektiiviä. Olemme niin usein kiinni tässä ajassa, että on hyvä huomata, kuinka erilaisin silmin maailmaa voi katsoa, kun on kertynyt paljon ikää.

Yhteydenotot: Nora Ahola p. 040 5446436

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut