Sipoonrannan uuden ravintolan kokit luottavat vain aitoon ja alkuperäiseen –  "Hankimme kaikki ruoka-aineet Italiasta"

Ravintola: Portside Trattoria avaa ovensa makujen ehdoilla ja meren äärellä.

Italialaisravintolan kokit Martin Unal ja Giovanni Caputo (oik.) sekä tarjoilijat ovat ystäviä keskenään. Jouni Lampinen

Jouni Lampinen

Sipoonrannassa avautuu ensi viikolla italialainen ravintola nimeltään Portside Trattoria.

Ravintola avaa entisen Star Cafen tiloihin, joka lopetti toimintansa alkukesästä.

Ravintolatoiminnasta vastaava Martin Unal ja italialainen kokki Giovanni Caputo luottavat laatuun luotsatessaan uutta ravintolaa alkuun.

– Hankimme kaikki ruoka-aineet Italiasta, Unal linjaa.

Esimerkiksi italialainen pitsa on eri asia kuin suomalainen pitsa. Ja kaikessa muussakin ruuassa sekä viineissä Portside Trattoria panostaa aitoon italialaisuuteen.

Caputo huomauttaa, että vastaavaa italialaista kulttuuri- ja perinnetietoisuutta ruuan suhteen ei ole juurikaan saatavilla.

Portside Trattorian lisäksi on yksi ravintola, jonka Caputo kelpuuttaa italialaisen ravintolan laatuvaatimukset täyttävänä Suomessa.

– Teemme ruokaa tyypillisen italialaisen keittiön tapaan, Caputo kertoo.

Edellä mainituista syistä johtuen Unal ja Caputo luottavat siihen, että Portside Trattoria kerää asiakkaita laajalti myös Sipoonrannan ulkopuolelta.

– Alkuperäiselle italialaiselle ruualle on kysyntää, Caputo pohtii.

Ruoka on intohimon lähde Unalille ja Caputolle. Tarjolla on luonnollisesti myös laaja valikoima italialaisia viinejä, he lisäävät.

Portside Trattoria on auki aamukymmenestä iltakymmeneen.

Ravintola palvelee myös take away -asiakkaita ja lisää lounastarjontaa Sipoossa.

Korona-aikana ravintola seuraa viranomaisten ohjeita tarkasti ja toimii niiden mukaan, esimerkiksi sen suhteen, miten paljon asiakkaita on mahdollista ottaa sisään.

Caputo myöntää, että korona-aika vaikuttaa ravintolatoimintaan heikentävästi, mutta hän luottaa hyvälle ruualle ja palvelulle riittävän kysyntää kaikkina aikoina.

– Sinun täytyy antaa ihmisille jotain sellaista, josta he pitävät.

– Jos ravintolassa tehdään hyvää työtä ja sitä tehdään isolla sydämellä, asiakkaat arvostavat sitä.

Unal kertoo ravintolan henkilökunnan olevan keskenään ystäviä, jotka odottavat innoissaan tulevaa.

Lehtikuvauksen yhteydessä henkilökunnalle on järjestetty ravintolan käyttämien raaka-aineiden maistamistuokio.

On tärkeää, että henkilökunta tuntee tarkasti ravintolan tuotteet, Unal pohtii.

Portside Trattorian tarjoilijat ovat nimiltään Daniela Laurén, Anastacia Lepedeva ja Angelina Condiukova.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut