Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

13 päivää, 15 uutta tartuntaa – Sipoo suosittelee kasvomaskeja nyt yläkoulujen henkilökunnalle

Sipoossa oli perjantaina 13. marraskuuta todettu kaiken kaikkiaan 120 koronavirustartuntaa. Luku on yhteenlaskettu määrä koko pandemia-ajalta.

Marraskuun aikana uusia tartuntoja on todettu yhteensä 15.

Sipoon kunta tiedotti perjantaina, että se suosittelee kasvomaskien käyttöä yläkoulujen henkilöstölle. Lisäksi maskisuositus koskee niitä alakoulujen ja esiopetuksen aikuisia, jotka työskentelevät koulukiinteistössä, joissa samoissa tiloissa on luokka-asteita 0–9.

– Suositus koskee Sipoossa tällä erää vain aikuisia, ei oppilaita, tiedotteessa sanotaan.

Kunnan mukaan se hankkii ja kustantaa henkilöstölle työtehtäviin kertakäyttöiset kasvomaskit. Kasvomaskin sijaan suojavisiirin käyttö on mahdollista, jos kasvomaskin käyttö on opetustilanteessa haastavaa tai työntekijällä on siihen terveydellinen este.

Maskisuositus astuu voimaan heti kun kasvomaskit on saatu toimitettua kouluille.

Koronavirusepidemia on Uudellamaalla edelleen kiihtymisvaiheessa, mutta leviämisvaiheen kynnyksellä.

– Jos koronaepidemia etenee alueella leviämisvaiheeseen, maskisuositus laajenee koskemaan myös yläkoulun oppilaita. Toisen asteen oppilaitoksissa maskisuositus on koskenut sekä opiskelijoita että henkilöstöä jo lokakuun alusta, kunnasta muistutetaan.